No rauga pankūku mīklas var cept ne tikai apaļas pankūkas, bet arī pankūkas, kas atgādina virtuļus. It īpaši, ja tās iemērc izkausētā šokolādē vai apkaisa ar pūdecukuru. Atšķirībā no īstajiem virtuļiem mīklā ir mazāk miltu un tie nav jāpeldina eļļā. Pietiek, ja eļļa pannā ir plānā kārtiņā.
Uzsilda pienu. Tajā iemaisa cukuru, šķipsniņu sāls, 20 g eļļas.
Piena maisījumā iemaisa sauso raugu un miltus.
Mīklu ar karoti samaisa. Bļodai pārsedz dvieli un noliek uzrūgt.
Aptuveni pēc 30 minūtēm, kad mīklas apjoms palielinājies, ar miltainām rokām mīklu nedaudz saplacina. Bļodu vēlreiz pārsedz ar dvieli un atstāj uzrūgt vēl uz 30 minūtēm.
Uzkarsē pannu un tajā uzlej nedaudz eļļas. Uguni zem pannas noregulē nedaudz virs vidēja stipruma (es noregulēju uz 7 no maksimālā 10). Mīklu ieliek konditorejas maisiņā un ar to sakarsētajā pannā izspiež apļus.
Kad apakšpuse apcepusies, pankūku virtuli apgriež otrādi un cep, kamēr arī otra puse kļuvusi zeltaina.
Gatavus pankūku virtuļus var apkaisīt ar pūdercukuru, iemērkt izkausētā šokolādē vai arī ēst kopā ar ievārījumu.