6 produkti, kuri ir veselīgāki, kad sasaldēti

© PN/Scanpix/Leta

Izrādās, ka ne vienmēr svaigs nozīmē veselīgāks. Šie ir daži no augļiem un dārzeņiem, kuri būs vērtīgāki sasaldētā veidā.

PN/Scanpix/Leta

1. Zirņi

Pētījumi liecina, ka saldēti zirņi var saturēt vairāk C vitamīa nekā svaigi. Nebaidies no zirņu saldēšanas. Turklāt tie ir lieliska piedeva sākot ar rīsiem un beidzot ar makaroniem.

PN/Scanpix/Leta

2. Spināti

Kā norāda portāls "Healthline", saldēti spināti, līdzīgi kā zirņi, saldētā veidā satur vairāk C vitamīna nekā svaigi.

PN/Scanpix/Leta

3. Burkāni

Saskaņā ar Hārvardas Medicīnas skolas pausto, nedēļas laikā ledusskapī burkāni var zaudēt līdz 80% tajos esošā C vitamīna. Ja burkānus neēd uzreiz, nebaidies pirkt saldētos svaigo vietā.

PN/Scanpix/Leta

4. Mellenes

Česteras universitātē 2013. gadā veiktā pētījumā atklāts, ka svaigas mellenes zaudē C vitamīnu, ja tās tiek turētas ledusskapī. Savukārt saldētās melllenēs C vitamīna bija pat vairāk nekā svaigās.

Protams, atsaldētu melleņu tekstūra nav tik patīkama kā svaigām mellenēm, bet tās var izmantot kā piedevu brokastu ēdieniem un kokteiļos.

PN/Scanpix/Leta

5. Zaļās pupiņas

Līdzīgi kā ar mellenēm, arī svaigās zaļās pupiņas pēc trim dienām ledusskapī zaudē ievērojamu daudzumu C vitamīna.

PN/Scanpix/Leta

6. Kukurūza

Atsaucoties uz Kalifornijas Universitāti Deivisā, izdevums "The New York Times" 2016. gadā paziņoja, ka saldēta kukurūza satur vairāk C vitamīna nekā svaiga.

Avots: Cursorinfo

Uzturs

Droši vien arī esat dzirdējuši, ka glāze silta piena pirms gulētiešanas palīdz labāk aizmigt un mierīgāk gulēt. Eksperti no “healthline.com” piedāvā izmēģināt divus jaunus piena dzērienus, kas garantēti palīdzēs saldākam miegam.

Svarīgākais