6 produkti, kuri ir veselīgāki, kad sasaldēti

© PN/Scanpix/Leta

Izrādās, ka ne vienmēr svaigs nozīmē veselīgāks. Šie ir daži no augļiem un dārzeņiem, kuri būs vērtīgāki sasaldētā veidā.

PN/Scanpix/Leta

1. Zirņi

Pētījumi liecina, ka saldēti zirņi var saturēt vairāk C vitamīa nekā svaigi. Nebaidies no zirņu saldēšanas. Turklāt tie ir lieliska piedeva sākot ar rīsiem un beidzot ar makaroniem.

PN/Scanpix/Leta

2. Spināti

Kā norāda portāls "Healthline", saldēti spināti, līdzīgi kā zirņi, saldētā veidā satur vairāk C vitamīna nekā svaigi.

PN/Scanpix/Leta

3. Burkāni

Saskaņā ar Hārvardas Medicīnas skolas pausto, nedēļas laikā ledusskapī burkāni var zaudēt līdz 80% tajos esošā C vitamīna. Ja burkānus neēd uzreiz, nebaidies pirkt saldētos svaigo vietā.

PN/Scanpix/Leta

4. Mellenes

Česteras universitātē 2013. gadā veiktā pētījumā atklāts, ka svaigas mellenes zaudē C vitamīnu, ja tās tiek turētas ledusskapī. Savukārt saldētās melllenēs C vitamīna bija pat vairāk nekā svaigās.

Protams, atsaldētu melleņu tekstūra nav tik patīkama kā svaigām mellenēm, bet tās var izmantot kā piedevu brokastu ēdieniem un kokteiļos.

PN/Scanpix/Leta

5. Zaļās pupiņas

Līdzīgi kā ar mellenēm, arī svaigās zaļās pupiņas pēc trim dienām ledusskapī zaudē ievērojamu daudzumu C vitamīna.

PN/Scanpix/Leta

6. Kukurūza

Atsaucoties uz Kalifornijas Universitāti Deivisā, izdevums "The New York Times" 2016. gadā paziņoja, ka saldēta kukurūza satur vairāk C vitamīna nekā svaiga.

Avots: Cursorinfo

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais