Izrādās, ka ne vienmēr svaigs nozīmē veselīgāks. Šie ir daži no augļiem un dārzeņiem, kuri būs vērtīgāki sasaldētā veidā.
Pētījumi liecina, ka saldēti zirņi var saturēt vairāk C vitamīa nekā svaigi. Nebaidies no zirņu saldēšanas. Turklāt tie ir lieliska piedeva sākot ar rīsiem un beidzot ar makaroniem.
Kā norāda portāls "Healthline", saldēti spināti, līdzīgi kā zirņi, saldētā veidā satur vairāk C vitamīna nekā svaigi.
Saskaņā ar Hārvardas Medicīnas skolas pausto, nedēļas laikā ledusskapī burkāni var zaudēt līdz 80% tajos esošā C vitamīna. Ja burkānus neēd uzreiz, nebaidies pirkt saldētos svaigo vietā.
Česteras universitātē 2013. gadā veiktā pētījumā atklāts, ka svaigas mellenes zaudē C vitamīnu, ja tās tiek turētas ledusskapī. Savukārt saldētās melllenēs C vitamīna bija pat vairāk nekā svaigās.
Protams, atsaldētu melleņu tekstūra nav tik patīkama kā svaigām mellenēm, bet tās var izmantot kā piedevu brokastu ēdieniem un kokteiļos.
Līdzīgi kā ar mellenēm, arī svaigās zaļās pupiņas pēc trim dienām ledusskapī zaudē ievērojamu daudzumu C vitamīna.
Atsaucoties uz Kalifornijas Universitāti Deivisā, izdevums "The New York Times" 2016. gadā paziņoja, ka saldēta kukurūza satur vairāk C vitamīna nekā svaiga.