Kā pagatavot tradicionālās "austiņas"

© Pixabay

Cepumu pagatavošanai (4 personām) nepieciešama vien kārtainā mīkla (500g) un cukurs (300g).

Pagatavošana:

  • galdu nokaisa ar cukuru. Pa virsu liek kārtaino mīklu, pārber ar cukuru un rullē. Ik pa laikam pārkaisot ar cukuru, rullē līdz izveidojies taisnstūris;
  • mīklas katru garāko malu cieši saritina līdz centram. Griež 1 cm biezās šķēlēs un liek ar ūdeni apsmidzinātā cepešpannā. Pa virsu vēl pārkaisa cukuru. Cep 200 °C 20-30 min., līdz cepumi ir zeltaini brūni un cukurs karamelizējies;
  • pasniedz atdzesētus.

Avots

Virtuvē

Daudzi no mums sāk savu dienu ar ierasto kafijas tasi, tomēr pagatavošanas metode un arī kafijas pupiņu izvēle var būtiski ietekmēt kafijas garšu, dažkārt dodot nepatīkamu rūgtu pēcgaršu. Izdevums “Express” raksta, ka ir kāds vienkāršs veids, kā uzlabot kafijas garšu – un tam nav nepieciešams pievienot cukuru vai pienu.

Svarīgākais