Kā pagatavot tradicionālās "austiņas"

© Pixabay

Cepumu pagatavošanai (4 personām) nepieciešama vien kārtainā mīkla (500g) un cukurs (300g).

Pagatavošana:

  • galdu nokaisa ar cukuru. Pa virsu liek kārtaino mīklu, pārber ar cukuru un rullē. Ik pa laikam pārkaisot ar cukuru, rullē līdz izveidojies taisnstūris;
  • mīklas katru garāko malu cieši saritina līdz centram. Griež 1 cm biezās šķēlēs un liek ar ūdeni apsmidzinātā cepešpannā. Pa virsu vēl pārkaisa cukuru. Cep 200 °C 20-30 min., līdz cepumi ir zeltaini brūni un cukurs karamelizējies;
  • pasniedz atdzesētus.

Avots

Virtuvē

Kad saule silda plecus un dienas kļūst garākas, mūsu ķermenis sāk alkst pēc kaut kā viegla, svaiga un uzmundrinoša. Ideāls sabiedrotais būs vienkārši, bet spilgti dārzeņu salāti i īpaši tad, ja tiem pievieno kādu neparastu sastāvdaļu, piemēram, arbūzu vai krēmīgu fetas sieru. Šī recepte ir kā neliels ceļojums uz Vidusjūras piekrasti - svaigs, atsvaidzinošs un pārsteidzošs. Ar recepti dalās “All recepes”.