Kā pagatavot tradicionālās "austiņas"

© Pixabay

Cepumu pagatavošanai (4 personām) nepieciešama vien kārtainā mīkla (500g) un cukurs (300g).

Pagatavošana:

  • galdu nokaisa ar cukuru. Pa virsu liek kārtaino mīklu, pārber ar cukuru un rullē. Ik pa laikam pārkaisot ar cukuru, rullē līdz izveidojies taisnstūris;
  • mīklas katru garāko malu cieši saritina līdz centram. Griež 1 cm biezās šķēlēs un liek ar ūdeni apsmidzinātā cepešpannā. Pa virsu vēl pārkaisa cukuru. Cep 200 °C 20-30 min., līdz cepumi ir zeltaini brūni un cukurs karamelizējies;
  • pasniedz atdzesētus.

Avots

Virtuvē

Kad persiki kļūst tik mīksti, ka tos vairs nevar ēst kā svaigus augļus – nemet tos ārā! Pārgatavojušies persiki ir īsts dārgums, ja vien zini, kā tos izmantot. Tie ir īpaši saldi, sulīgi un ideāli piemēroti ātriem, aromātiskiem desertiem, mērču vai uzkodu pagatavošanai, raksta “thekitchn.com”.