Ilzes Jurkānes "pastaliņas" tavam svētku galdam

© Rūta Kalmuka/F64

Kā savā grāmatā "Dzīves garša" norāda Ilze Jurkāne, šo ēdienu viņa izgudrojusi daļēji tāpēc, lai produkti neietu bojā. "Iedvesmojos no gruzīnu virtuves, jo tādi ēdieni man ļoti garšo," raksta Jurkāne.

(20 pastaliņas 45 minūtēs)

Sastāvdaļas:

  • 500 g kārtainās mīklas;
  • olīveļļa;
  • 1/2 baklažāna, sagriezta mazos gabaliņos;
  • 1/2 sakapāta sīpola;
  • 3 ķiploku spiedē saspiestas ķiploku daiviņas;
  • 200 g biezpiena;
  • saulē kaltēti tomāti eļļā (var aizstāt ar svaigiem vai konservētiem);
  • svaigs koriandrs;
  • 1 ola;
  • 5 piparu maisījums.

Pagatavošana:

Bļodiņā samaisa biezpienu, 1 ēdamkaroti koriandra, olu, piparus un ķiplokus.

Pannā sakarsē eļļu un apcep baklažānu gabaliņus un sīpolus.

No mīklas izspiež ovālas formas gabalus un veido "pastaliņas", uzlokot mīklas maliņas. Katrā "pastaliņā" ieliek pa paciņai biezpiena maisījuma, virsū kārto 2 - 3 gabaliņus baklažāna un 2 gabaliņus tomātu.

Cep krāsnī 175°C apmēram 15 minūtes, līdz mīkla ir izcepusies, bet pildījums viegli burbuļo.

Pirms pasniegšanas katru "pastaliņu" pārkaisa ar svaigu koriandru.

Avots: "Dzīves garša" (2011), Ilze Jurkāne, SIA "Jāņa Rozes apgāds", 281. lpp.

Virtuvē

Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.

Svarīgākais