Kā savā grāmatā "Dzīves garša" norāda Ilze Jurkāne, šo ēdienu viņa izgudrojusi daļēji tāpēc, lai produkti neietu bojā. "Iedvesmojos no gruzīnu virtuves, jo tādi ēdieni man ļoti garšo," raksta Jurkāne.
(20 pastaliņas 45 minūtēs)
Bļodiņā samaisa biezpienu, 1 ēdamkaroti koriandra, olu, piparus un ķiplokus.
Pannā sakarsē eļļu un apcep baklažānu gabaliņus un sīpolus.
No mīklas izspiež ovālas formas gabalus un veido "pastaliņas", uzlokot mīklas maliņas. Katrā "pastaliņā" ieliek pa paciņai biezpiena maisījuma, virsū kārto 2 - 3 gabaliņus baklažāna un 2 gabaliņus tomātu.
Cep krāsnī 175°C apmēram 15 minūtes, līdz mīkla ir izcepusies, bet pildījums viegli burbuļo.
Pirms pasniegšanas katru "pastaliņu" pārkaisa ar svaigu koriandru.
Avots: "Dzīves garša" (2011), Ilze Jurkāne, SIA "Jāņa Rozes apgāds", 281. lpp.