Annu Pannu pagatavojusi veselīgāku, krāsaināku un garšīgāku jau ierasto plāno pankūku variāciju – plānās spinātu pankūkas ar divu veidu pildījumiem.
Pankūku pagatavošanai
Saldajam pankūku pildījumam
Sāļajam pankūku pildījumam
Pankūku pagatavošana
Blenderī ieber kviešu un griķu miltus, lai kopā būtu 200g. Proporcijas abiem miltu veidiem var izvēlēties pēc savas patikas.
Pievieno cepamo pulveri, spinātus, agaves sīrupu, vienu olu un mandeļu pienu.
Visu sablenderē viendabīgā masā. Ja mīkla šķiet par biezu, var pievienot vēl nedaudz mandeļu pienu.
Ja nav pieejams blenderis, tad pankūku mīklu var pagatavot pievienojot sastāvdaļas bļodā un intensīvi maisot ar putojamo slotiņu, tā lai mīkla ir viendabīga un tajā nav kunkuļu.
Kad mīkla ir gatava, cep pankūkas. Mīklu ar kausiņu lej uz sakarsētas pannas un, grozot pannu, izlīdzina to pa visu pannu.
Kad pankūka no vienas puses ir apcepusies, to ar lāpstiņu apgriež uz otru pusi un apcep.
Saldā pildījuma pagatavošana
Smalkos gabaliņos sagriež zemenes, ieliek bļodiņā, pievieno agaves sīrupu un pa virsu uzspiež citronu. Šī būs lieliska alternatīva saldiem ievārījumiem, kas piešķirs pankūkām patīkam, svaigu garšu.
Sāļā pildījums pagatavošana
Gabaliņos sagriež ķiršu tomātus, mocarellas sieru un avokado. Avokado pa virsu uzspiež citronu sulu, lai tas neapbrūnē.
Pasniegšana
Pankūku noliek uz šķīvja un uz tās kārto vēlamo pildījumu. Pankūku var sarullēt vai pārlocīt pēc savas patikas.