Virtuvē

1.jūl 2019
Pagatavo un nogaršo!
30.jun 2019
Vasara nav iedomājama bez vakariem, kas pavadīti zaļumos vai piemājas pagalmā grilējot gaļu vai baudot citus atspirdzinājumus. Lai padarītu vasarīgās maltītes interesantākas, kāpēc gan nepamēģināt atrast kādu alternatīvu jau zināmajiem ēdieniem?
29.jun 2019
 “Ceru, ka šīs receptes radīs kaut nedaudz daudzveidības mūsu ikdienas ritmā un patiks visiem dabīgā minerālūdens cienītājiem,” saka pieredzes bagātais bārmenis Linards Grundmans
28.jun 2019
Piparmētrām ir grūti paiet garām. Vai tas būtu dārzā, upmalā vai tirgū pie zāļu tantiņu stendiem, stiprā smarža signalizē par mētru klātbūtni. Piparmētra ir gan garšaugs, gan ārstniecības augs, tāpēc vāksim krājumus ziemai, bet neaizmirsīsim arī lietot svaigas piparmētru lapiņas, lai piešķirtu atspirdzinošu garšas niansi dzērieniem, salātiem un citiem ēdieniem.
28.jun 2019
Vasara ir labākais laiks dažādu svaigu salātu pagatavošanai, kas ir veselīga un garda maltīte karstajās vasaras dienās.
24.jun 2019
Internetā cilvēkus pārsteidzis video, kurā parādīts, kā pāris sekunžu laikā iespējams bez piepūles notīrīt ķiploku.
22.jun 2019
Recepte 30 siera radziņiem.
photo_camera
20.jun 2019
Vasaras karstajā laikā obligāti jāatjauno šķidruma daudzums organismā – pieaugušam cilvēkam dienā jāizdzer 2,5–3 litri šķidruma. Ieteicams ir negāzēts ūdens, kam daudzi iecienījuši pievienot laima, citrona vai gurķu šķēlītes, vai piparmētru, lai veldzētos un mazinātu slāpes. Piedāvājam dažas Holivudas zvaigžņu kokteiļu un dzērienu receptes, kas jums var noderēt ikdienai vai dažādiem vasaras pasākumiem un notikumiem.
16.jun 2019
Grila ēdieni ir gandrīz neatņemama vasaras sastāvdaļa, tomēr, lai tos uzceptu, nepieciešams laiks, taču brīdī, kad gaisā jau virmo kārdinošais ceptas gaļas aromāts vai uz grila saulē gozējas zeltaini brūni dārzeņi, ir grūti valdīt ēstgribu un bieži vien roka pati stiepjas neveselīgu uzkodu virzienā, lai panašķētos, “kamēr gaidām gaļu”! Uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone piedāvā veselīgu uzkodu receptes, kas noderēs, lai mazinātu izsalkumu, kamēr gatavojas grila ēdieni, taču našķējoties palīdzēs izvairīties no liekām kalorijām. Īpaši noderīgas šīs receptes būs Līgo svinētājiem, kad vēlme kaut ko apēst bieži vien nepāriet visas nakts garumā.
15.jun 2019
Vasara ir aktīvs ceļojumu un atpūtas laiks. Vai tas būtu tuvāks, vai tālāks brauciens, visjaukāk to baudīt ģimenes lokā. Tomēr, lai ceļojumu varētu patiesi izbaudīt, jau laikus jāpārdomā, kas būs nepieciešams dažādās situācijās. Ko likt somā, ja paredzēts ilgs un garš ceļojums, lai paši mazākie ceļotāji nenogurtu un justos labi, stāsta pediatre, "Rimi Bērniem eksperte" Sanita Mitenberga.
15.jun 2019
Saldējums ir neatņemams gardums vasarā, taču lielā cukura daudzuma, dažādu krāsvielu un citu piedevu dēļ to nevajadzētu ēst pārāk bieži. Taču veikalā nopērkamajiem saldējumiem ir lieliska alternatīva - mājās gatavoti veselīgie saldējumi.
14.jun 2019
Visu ātri salikt ledusskapī – tā ir aizņemtu cilvēku pieeja iegādātajiem produktiem. Jo sevišķi, ja tu mīti pilsētas dzīvoklī un esi atteicies no iebūvētā virtuves skapja, lai būtu vairāk vietas, un tev nav nekāda pieliekamā. Arī dzīves ritms nereti ir tāds, ka nevar īsti zināt, kad būs laiks kaut ko gatavot mājās un cik ilgi pārtikas krājumiem nāksies gaidīt, līdz kāds tiem pievērsīsies. Pēdējā laikā vides draugi aktualizē arī jautājumu par produktiem, kas tiek izmesti atkritumos, tā arī nenonākot galdā, jo beidzies derīguma termiņš.
13.jun 2019
Gada vidus sakrīt ar astronomisko vasaras sākumu, un emocionāli katru gadu mēs ceram, ka vasaru iesāksim ar saulainiem, siltiem un sausiem Jāņiem. Kā mums sokas ar šo cerību piepildīšanos, spriediet paši... Tomēr, lai vai kāda būtu meteoroloģiskā prognoze, gatavojoties svētkiem, nodrošināmies ar cienastu gan lieliem, gan maziem jāņubērniem un ar miestiņu lielajiem līgotājiem. Bet ko celt galdā tiem, kuri pat reizi gadā atsakās no mutēšanās ar alutiņu? Protams, dzirkstošo vīnu, iesaka "Rimi Gardēži" eksperts Mārcis Mitrevics.
12.jun 2019
Vasaru mēdz dēvēt par grila sezonu, taču tas ir visai nosacīti, jo lielākie grilēšanas fani to nepārtrauc nevienā gadalaikā, savukārt citiem sezona sākas un beidzas ar vienu pikniku.
11.jun 2019
Rullīšu pildījumu var izmantot visdažādāko. Piemēram, veģetāriem rullīšiem pildījumam uz pannas var apscept sīki sagrieztus kāpstus un sīpolus, sarīvētus burkānus, kas aizdarīti ar karoti skāba krējuma vai majonēzes. Pēc garšas pieliek sāli, piparus.
9.jun 2019
Kurš gan nav grauzis kraukšķīgus rabarberus uzreiz no dobes vai apmērcējis to kātus cukurtraukā, vai mielojies ar sulīgu rabarberu plātsmaizi! Rabarberu laiks nozīmē, ka vasara patiešām ir sākusies, un jau drīz dārzos ienāksies arī pirmās ogas. Bet, kamēr vēl kūku veidnēs un ķīseļa krūzēs valda rabarbers, Rimi Gardēži aicina atklāt tā neierastās rakstura šķautnes.
9.jun 2019
Gada lustīgākie svētki vairs nav aiz kalniem! Līgo un Jāņu dienā vienosimies pie ugunskura dziesmās un dejās, taču neizpaliks arī gardu ēdienu baudīšana. Lai uz tava svētku galda nekā netrūktu, ieskaties bloga "Lindas virtuve" izveidotājas Lindas Tellgrenas padomos un smelies iedvesmu ēdienu izvēlē.
8.jun 2019
Šopavasar lutinām sevi ar rabarberu plātsmaizi. Tas ir ātri un vienkārši! Ienāca prātā ideja par rabarberu plātsmaizi ar biezpienu.
7.jun 2019
Kas gan ir īstena Līgo un Jāņu dienas svinēšana bez garda siera? To iespējams pagatavot vairākās variācijās. "Rimi gardēži" piedāvā piecas siera pagatavošanas receptes, lai tavi svētki būtu izdevušies un siera pārpilni!
5.jun 2019
Jau pavisam drīz pie durvīm klauvēs Jāņi un Līgo svētki, kad nodosimies garda ēdiena baudīšanai, dziesmām, ugunskura kuršanai, visvairāk - gaļas grilēšanai! Kādam labāk garšo paša marinēts šašliks, cits dod priekšroku grilsieram vai dārzeņiem, bet, lai kādus produktus arī izvēlētos, grilēšana ir aizraujošs process, kura gaitā var ļaut vaļu fantāzijai un atrast lieliskas garšu kombinācijas.
4.jun 2019
Esi nosolījies, ka turpmāk ieturēsi slaido līniju, rūpējoties par veselību un sava ķermeņa izskatu? Šī stringrā apņemšanās ies secen, tiklīdz iedomāsies par to, cik gardi varētu garšot picas pīrādziņi! Palutini sevi, pagatavojot tos pēc ēdienu blogeres Zanes Ozoliņas receptes. Sporta zālē pasvīst pagūsti pēc tam.
27.mai 2019
Pikniki un grilēšana ir kļuvusi par neatņemamu vasaras sezonas sastāvdaļu, un siltajā laikā gandrīz visi kāro ik pa brīdim nobaudīt uz oglēm gatavotus ēdienus, taču izcept tiešām gardu šašliku ir jāprot! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI apkopojusi padomus, kā pagatavot vislabāko gaļu! Izrādās - lai izdotos gards un sulīgs šašliks, ar īsto marinādi vien būs par maz!