Veselīga uztura "trendi" mainās visu laiku un saraksts ar veselīgiemm un neveselīgiem produktiem mijas nepārtraukti. Uztura speciālisti portālam "The Healthy" nosaukuši "veselīgus" ēšanas paradumus, kuri patiesībā tādi nemaz nav.
Karameļu kūciņa, iespējams, ir virtuves vēl neatklātā desertu karaliene. Tā saldais karameļu pildījums pārsteigs ikvienu kārumnieku. Iepriecini sevi piektdienā ar šo gardumu.
Nātres ir ļoti vērtīgas, jo tajās ir daudz vielu, kas ir nepieciešamas mūsu veselībai, pat omega-3. Tās ne tikai uzlabo matu un ādas veselību, bet arī palīdz aknām, asinsspiedienam un daudz kam citam. Izmēģini šo neparasto nātru lapu latti.
Izrādās, ka daudzi knifi, ko esam pieraduši izmantot virtuvē, patiesībā tikai sabojā maltīti. Piemēram, eļļas pievienošana, kad vāri makaronus vai gaļas cepšana uz neuzsildītas pannas. Uzzini, kādi vēl ieradumi jāatmet, lai, gatavojot ēdienus, rezultāts būtu izcils.
Laiks beidzot mūs sācis lutināt un vasara ir teju jau ar roku aizsniedzama. Tas ir īstais laiks, lai sevi iepriecinātu ar paša gatavotu saldējumu. Un tam nepieciešamas tikai 5 minūtes.
Mūsdienās Francijā vien tiek ražoti vairāk nekā 400 dažādu veidu sieri: no mīksta un svaiga līdz vairākus gadus izturētiem. Visā pasaulē to ir vēl daudz, daudz vairāk. Šajā hierarhijā vienkāršākie un maigākie ir svaigie sieri, kas ir visu citu siera veidu pamats. Tos lielākoties var ēst vai nu uzreiz pēc pagatavošanas vai dažu stundu laikā. Viens no slavenākajiem svaigajiem sieriem ir mocarella. Rimi Gardēde Signe Meirāne piedāvā divas interesantas receptes, kurās izmantots mocarellas siers.
Jā, ceriņi ir veselīgi un ēdami. Ceriņu ziedus ievāc to ziedēšanas laikā, taču jāatceras, ka ceriņi nedrīkst būt potēti. Ceriņiem piemīt antibakteriālas īpašības, kā arī tie nomierinoši iedarbojas uz cilvēka psihi. Lūk, vienkārša ceriņu sīrupa recepte.
Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.
Iedvesmojoties no idejas par cauraudzīša "kūpināšanu" ar sīpolu mizām, tapa sīpolu mizās gatavoti vistu spārniņi. Ideāla ballīšu vai piknika uzkoda. Grašvielas var katrs likt pēc savas vēlmes un arī etiķis nav obligāts. Tāpat nav vajadzības svērt sausās sīpolu mizas. Uz 700 g spārniņu pietiek ar divām palielām saujām.
Rimi "Labākai dzīvei" kafijas eksperts un barista Raimonds Zadvornovs sniedz ABC padomus visiem tiem, kam garšo kafija. Pupiņas, to pareiza attiecība, malums, ūdens un citi smalkumi ļaus Tev pakāpties soli augstāk smalkajā kafijas pasaulē.
Beidzot atklātībā nākusi karalienes Elizabetes II iecienītāko pankūku recepte, vēsta "Daily Star". Iznākums esot pat tik garšīgs, ka par šo pankūku fanu kļuvis arī bijušais ASV prezidents Dvaits Eizenhauers, kurš ar sievu Mārniju vizītē apciemoja Elizabeti, kad viņai bija tikai 34 gadi. Recepte aprakstīta vēstulē, ko karaliene sūtījusi prezidentam un 2013. gadā tā publicēta grāmatā.
Godinot Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu, kad tradicionāli atzīmējam baltā galdauta svētkus, šefpavāre Inga Kalniņa sadarbībā ar “Kronenbourg” bezalkoholisko alu piedāvā trīs receptes, ar kurām iepriecināt sevi, radot svētku sajūtu mājās! Klāsim baltos galdautus un galdā liksim ko svaigu, palutinot savas garšas kārpiņas – bezalkoholiskajā alū vārītas mīdijas, saldajā rīsu pudiņu ar citronu un karameli, savukārt našķošanās brīžiem – Bretaņas sviesta cepumus ar citronu krēmu.
Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju. Lai arī šogad svētkus svinam šaurā ģimenes lokā katrs savās mājās, Rimi Gardēži aicina tos padarīt neaizmirstami skaistus un gardus, klājot baltu galdautu un gatavojot cienastu no Latvijas produktiem.
Laikā, kad lielākā daļa cilvēku visas maltītes gatavo mājās, britu šefpavārs Džeimijs Olivers pievienojas aicinājumam #paliecmājās un rosina cilvēkus būt atbildīgiem un veikalus apmeklēt pēc iespējas retāk. Šajā pandēmijas laikā ir sevišķi svarīgi rūpēties par savu veselību, ēdot sabalansētas un vitamīniem bagātas maltītes.
Starp Pulāras omletes baudītājiem vienaldzīgo nav, vieniem tā ārkārtīgi garšo un tie saka, ka tā ir katra iztērētā eiro vērta (Pulāras omlete šajā viesnīcā maksā 38 eiro bez piedevām, ar piedevām aptuveni 50-70 eiro atkarībā no sezonas), citiem tas šķiet negaršīgākais ēdiens pasaulē. Šī recepte, protams, ir mana versija par slaveno Pulāras omleti, cenšoties rezultātu maksimāli pietuvināt oriģinālam. Atzīšos, ka man Pulāras omlete garšo vienīgi ar bagātīgām piedevām. No plikas "Pulārietes" gan atteiktos. Bet tas ir mans subjektīvais vērtējums.
Kad ikdienā gatavotais ēdiens nedaudz apnicis, vērts izmēģināt Garšas skolas ieteikumus, variējot produktu un garšvielu izvēli, pieredzē dalās Santa Maria pārstāve Inga Auziņa.
Šobrīd imuitātes stiprināšanai visi ieroči labi, tāpēc tiek izmēģinātas arvien jaunas receptes, kuru sastāvā ir produkti imunitātes stiprināšanai. Tā kā aiz loga arvien biežāk sāk uzspīdēt saule un tās staros var arī patīkami dienas vidū palaiskoties, gribējās šādu atpūtu papildināt ar ko gardu, tādēļ tapa veselīgs smūtijs, kas garšas ziņā patīkami pārsteidza.
Maizi var izcept arī no ķirbjiem un sūkalām. Protams, bez miltiem un rauga neiztikt, bet tieši ķirbis un sūkalas dod skaisto krāsu un patīkamo tekstūru.
Daudzi aktīvi veido pārtikas krājumus, tādēļ Santa Maria pārstāve Inga Auziņa vērš uzmanību, ka vajadzētu pārliecināties, lai produkti tiktu atbilstoši uzglabāti un izlietoti to derīguma termiņa laikā.
Kad paliekam mājās un saimniekojam virtuvē kopā ar bērniem, tā ir lieliska iespēja kļūt radošiem un tostermaizi pārvērst fantastiskā brokastu ēdienā, kas var būt arī lielisks deserts. Gardie ābolmaizes rullīši atgādina ātro ābolu pīrāgu, taču tas pat ir vēl labāks – jo tam nav jāgatavo mīkla.Visa māja smaržos pēc kanēļa un garšas mutē dejos. Un pats labākais ir tas, ka pagatavošana prasīs vien aptuveni pusstundu un daudz prieka, ja gatavošanā iesaistīsiet arī bērnus.