Kas gan ir svētki bez kūkas? Bet māmiņdienai un pavasarim jo īpaši piestāv vieglas kūkas. Un, kas gan ir vieglāks par putna pienu?
Biskvītam olas saputo ar sāli, pieliek 200 g cukura un vaniļas cukuru.
130 g sviesta samaisa ar izsijātiem miltiem, cepamo pulveri un pāris ēdamkarotēm pienu.
To pievieno olu maisījumam un visu sajauc kopā.
Mīklu sadala divās daļās. Vienai pieliek 40 g kakao, otra paliek, kāda ir.
Katru biskvīta kārtu izcep atsevišķi.
Krēmam katliņā, uz lēnas uguns, karsē pienu,150 g cukuru un mannā līdz masa sāk biezēt.
Tad noņem katliņu no uguns un ļauj tam atdzist.
Puto 300 g sviestu, pievienojot citrona sulu un citrona miziņu.
Kūkas pamatnē liek tumšo biskvīta kārtu, tai virsū krēmu, tad gaišo biskvīta kārtu.
Ieliek ledusskapī atdzesēties.
Kad torte sastingusi, pārlej ar glazūru, ko gatavo no 80 g cukura, 40 g sviesta, saldā krējuma, ko uz nelielas uguns izkausē un samaisa ar atlikušo kakao.
Torti aplej ar atdzisušu glazūru un liek atpakaļ ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.