Olbaltumvielu diēta: divās nedēļās mīnus 8 kilogrami

© Pixabay

Olbaltumvielu diētā gandrīz neierobežotā daudzumā var lietot netreknu zivi, gaļu, dārzeņus un nesaldinātus dzērienus. Toties nekādu tauku, ātro ogļhidrātu, nekādu saldumu, miltu, alkohola, augļu. Dietologi gan iesaka šo diētu ievērot tikai tādā gadījumā, ja nav nieru problēmas un ne ilgāk par 14 dienām, raksta portāls “Cosmopolitan”.

Olbaltumvielas ir nepieciešamas, lai cilvēka organisms varētu funkcionēt un augt. Gandrīz puse no visām cilvēka organisma uzbūves vielām, izņemot ūdeni, ir olbaltumvielas. Vērtīgākie olbaltumvielas saturošie produkti ir liesa gaļa, zivis, olas,siers, vājpiens un vājpiena produkti, arī rieksti. Dienā nepieciešams 1 grams olbaltumvielu uz kilogramu ķermeņa masas. Uzzini, kādi ir signāli, ja organismā trūkst olbaltumvielu.

“Cosmopolitan” piedāvātā olbaltumvielu diēta:

Brokastis - biezpiens ar omleti,

Pusdienās - vistu ar pupiņām vai zivi ar kādiem pākšaugiem,

Vakariņās - liellopu gaļas steiks vai laša steiks plus dārzeņi.

Starp ēdienreizēm var uzēst kādu beztauku jogurtu vai izdzert glāzi kefīra.

Žurnāla “Māja” olbaltumvielu diēta:

(25 dienām)

Pirmās piecas dienas:

8.00 - glāze tējas vai kafijas bez cukura

10.00 - vārīta ola, ābols

12.00 - 100 g vārītas gaļas

16.00 - 100g cieta siera

19.00 - glāze kefīra.

Pārējās dienās var ēst jebkuru biezputru bez sviesta, sāls un cukura, izņemot mannu. Var dzert minerālūdeni jebkurā daudzumā (to nedrīkst darīt pirmās piecas dienas) un tēju bez cukura. 19.00 tāpat kā iepriekš vajag dzert glāzi kefīra.

Svarīgākais