Virtuvē

22.jun 2020
Ar šo "majonēzi" mani cienāja Šauļu "Valerijonas" aptiekas vadītāja Almira Girdeniene - šarmanta dāma, kas savus gadus neslēpj.
20.jun 2020
Jāņu svinības nav iedomājamas bez siera, taču mūsdienīgi svinētāji līdzās zeltainajam ķimeņu siera ritulim galdā vēlas celt arī stilīgas uzkodas gan klasikas cienītājiem, gan netradicionālākiem līgotājiem, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas receptes marinētām siera uzkodām, kas gan klasisku sieru izlasi, gan tofu sieru padarīs par modernu gardumu gada īsākajai naktij!
14.jun 2020
Arī Līgo svētku svinētāji ir pelnījuši kārtīgu kūku. Pārsteidz tos ar burvīgu kūku, kuras pildījumu veido melleņu biezenis.
12.jun 2020
Izmanto zemeņu laiku, lai pagatavotu šo atspirdzinošo un saldo punšu. Šis būs arī lielisks papildinājums Līgo svētku galdam
11.jun 2020
Tie, kuri rūpējas par savu organismu un pievērš pastiprinātu uzmanību savam ikdienas uzturam, nereti mēdz jaukt veselīgus produktus ar neveselīgiem. Šie ir 7 populāri mīti par veselīgu uzturu, kas patiesībā mūsu organisma veselībai nodarīs vairāk slikta nekā laba.
9.jun 2020
Miegs ir svarīgs ne tikai veselībai, bet arī mūsu omai nākamajā dienā. Dažreiz vakariņās apēstais var būt iemesls tam vai naktī gulēsim rāmi un mierīgi, vai mūsu miegs būs saraustīts.
4.jun 2020
Veselīga uztura "trendi" mainās visu laiku un saraksts ar veselīgiemm un neveselīgiem produktiem mijas nepārtraukti. Uztura speciālisti portālam "The Healthy" nosaukuši "veselīgus" ēšanas paradumus, kuri patiesībā tādi nemaz nav.
29.mai 2020
Karameļu kūciņa, iespējams, ir virtuves vēl neatklātā desertu karaliene. Tā saldais karameļu pildījums pārsteigs ikvienu kārumnieku. Iepriecini sevi piektdienā ar šo gardumu.
28.mai 2020
Nātres ir ļoti vērtīgas, jo tajās ir daudz vielu, kas ir nepieciešamas mūsu veselībai, pat omega-3. Tās ne tikai uzlabo matu un ādas veselību, bet arī palīdz aknām, asinsspiedienam un daudz kam citam. Izmēģini šo neparasto nātru lapu latti.
28.mai 2020
Izrādās, ka daudzi knifi, ko esam pieraduši izmantot virtuvē, patiesībā tikai sabojā maltīti. Piemēram, eļļas pievienošana, kad vāri makaronus vai gaļas cepšana uz neuzsildītas pannas. Uzzini, kādi vēl ieradumi jāatmet, lai, gatavojot ēdienus, rezultāts būtu izcils.
26.mai 2020
Laiks beidzot mūs sācis lutināt un vasara ir teju jau ar roku aizsniedzama. Tas ir īstais laiks, lai sevi iepriecinātu ar paša gatavotu saldējumu. Un tam nepieciešamas tikai 5 minūtes.
22.mai 2020
Mūsdienās Francijā vien tiek ražoti vairāk nekā 400 dažādu veidu sieri: no mīksta un svaiga līdz vairākus gadus izturētiem. Visā pasaulē to ir vēl daudz, daudz vairāk. Šajā hierarhijā vienkāršākie un maigākie ir svaigie sieri, kas ir visu citu siera veidu pamats. Tos lielākoties var ēst vai nu uzreiz pēc pagatavošanas vai dažu stundu laikā. Viens no slavenākajiem svaigajiem sieriem ir mocarella. Rimi Gardēde Signe Meirāne piedāvā divas interesantas receptes, kurās izmantots mocarellas siers.
21.mai 2020
Jā, ceriņi ir veselīgi un ēdami. Ceriņu ziedus ievāc to ziedēšanas laikā, taču jāatceras, ka ceriņi nedrīkst būt potēti. Ceriņiem piemīt antibakteriālas īpašības, kā arī tie nomierinoši iedarbojas uz cilvēka psihi. Lūk, vienkārša ceriņu sīrupa recepte.
19.mai 2020
Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.
18.mai 2020
Iedvesmojoties no idejas par cauraudzīša "kūpināšanu" ar sīpolu mizām, tapa sīpolu mizās gatavoti vistu spārniņi. Ideāla ballīšu vai piknika uzkoda. Grašvielas var katrs likt pēc savas vēlmes un arī etiķis nav obligāts. Tāpat nav vajadzības svērt sausās sīpolu mizas. Uz 700 g spārniņu pietiek ar divām palielām saujām.
17.mai 2020
Rimi "Labākai dzīvei" kafijas eksperts un barista Raimonds Zadvornovs sniedz ABC padomus visiem tiem, kam garšo kafija. Pupiņas, to pareiza attiecība, malums, ūdens un citi smalkumi ļaus Tev pakāpties soli augstāk smalkajā kafijas pasaulē.
16.mai 2020
Šefpavārs Normunds Baranovskis atklāj, kā pagatavot grilētas cūku ribiņas. Būs garšīgi!
11.mai 2020
Beidzot atklātībā nākusi karalienes Elizabetes II iecienītāko pankūku recepte, vēsta "Daily Star". Iznākums esot pat tik garšīgs, ka par šo pankūku fanu kļuvis arī bijušais ASV prezidents Dvaits Eizenhauers, kurš ar sievu Mārniju vizītē apciemoja Elizabeti, kad viņai bija tikai 34 gadi. Recepte aprakstīta vēstulē, ko karaliene sūtījusi prezidentam un 2013. gadā tā publicēta grāmatā.
3.mai 2020
Godinot Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu, kad tradicionāli atzīmējam baltā galdauta svētkus, šefpavāre Inga Kalniņa sadarbībā ar “Kronenbourg” bezalkoholisko alu piedāvā trīs receptes, ar kurām iepriecināt sevi, radot svētku sajūtu mājās! Klāsim baltos galdautus un galdā liksim ko svaigu, palutinot savas garšas kārpiņas – bezalkoholiskajā alū vārītas mīdijas, saldajā rīsu pudiņu ar citronu un karameli, savukārt našķošanās brīžiem – Bretaņas sviesta cepumus ar citronu krēmu.
1.mai 2020
Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju. Lai arī šogad svētkus svinam šaurā ģimenes lokā katrs savās mājās, Rimi Gardēži aicina tos padarīt neaizmirstami skaistus un gardus, klājot baltu galdautu un gatavojot cienastu no Latvijas produktiem.
30.apr 2020
Laikā, kad lielākā daļa cilvēku visas maltītes gatavo mājās, britu šefpavārs Džeimijs Olivers pievienojas aicinājumam #paliecmājās un rosina cilvēkus būt atbildīgiem un veikalus apmeklēt pēc iespējas retāk. Šajā pandēmijas laikā ir sevišķi svarīgi rūpēties par savu veselību, ēdot sabalansētas un vitamīniem bagātas maltītes.