Virtuvē

15.aug 2020
Pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka oriģinālas gaļas marinādes receptes putnu gaļas cienītājiem.
14.aug 2020
Karstā laikā esam pieraduši dzert atspirdzinošus dzērienus, tāpēc, steidzot baudīt Latvijas vasaru, izmēģini šo smūtiju, ko var baudīt tāpat vai izmantot kā deserta aizstājēju!
13.aug 2020
Lai iepriecinātu sevi un savus tuvākos, nepavadot ilgu laiku virtuvē, darbojoties ar miltiem vai jaucot mīklu, var izmantot vienkāršu recepti gardas tortes pagatavošanai.
12.aug 2020
Vasaras mēneši ir lielisks laiks grilēšanai un maltīšu baudīšanai brīvā dabā, un arī Latvijas visai mainīgie laika apstākļi nebūt nav šķērslis laika pavadīšanai pie kopīga pusdienu vai vakariņu galda, baudot gardu gaļas maltīti aromātisku dūmu apskāvienos. Pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka oriģinālas gaļas marinādes receptes cūkgaļas un liellopu gaļas cienītājiem, kas veido izcilus garšas savienojumus un kalpo kā lieliska alternatīva brīžos, kad rodas vēlme ieviest jaunas vēsmas ikdienas vai svētku galda ēdienkartē.
11.aug 2020
Pankūkas, kas labāk garšo aukstas nekā tikko ceptas. Tās labi sader gan ar ievārījumu, šokolādes vai karameļu mērci, gan arī ar sāļu pildījumu, salīdzinot ar tradicionālajām pankūkām ir tomēr figūrai nedaudz draudzīgākas.
10.aug 2020
Franču grauzdiņi ir klasisks, taču nedaudz piemirsts brokastu ēdiens, kam ir izcila garša un laba uzturvērtība. Lai iepriecinātu mazos ēdājus, grauzdiņus var sagriezt nūjiņu formā. Rotāti ar svaigām ogām un garšīgu mērcīti, grauzdiņi kārajās mutēs pazudīs dažu minūšu laikā!
8.aug 2020
Dzīvē ar laiku jāapgūst ļoti daudz, arī gurķu marinēšana. Kas ir labāks skolotājs kā vecāki un vecvecāki? Tā ir sava veida tradīcijas nodošana, jo tomēr katra ģimene arī krājumus ziemai gatavo citādāk. Atšķirības var būt vien niansēs, bet tas ir pašu roku darbs!
7.aug 2020
Lai gatavotājus nenobiedē dažādās sastāvdaļas - šie burrito ir ātri un viegli pagatavojami, turklāt bagāti ar daudzveidīgām un vērtīgām uzturvielām!
6.aug 2020
Šis kokteilis ir universāls un garšos kā bērniem, tā pieaugušjaiem. Izmēģini!
3.aug 2020
"Rimi Gardēži" piedāvā recepti, kā pašam pagatvot mārrutkus. Tas ir pavisam vienkārši!
30.jūl 2020
Šī kūka brīnišķīgi papildinās ne tikai svētku galdu vasarā, bet būs arī lielisks biedrs nesteidzīgai tējas tases baudīšanai uz lieveņa kādā no vasaras vakariem.
22.jūl 2020
Šādas gaisīgas un vieglas pankūkas var nobaudīt Japānas galvaspilsētā Tokijā. Pēdējo četru gadu laikā tās, bagātīgi aizdarītas ar sīrupu, krēmu, augļiem utt. kļuvušas par pilsētas apsēstību.
16.jūl 2020
Šo krēmu man iemācīja gatavot Rīgas dzirnavnieka kūku meistare Nataļja Lagzdiņa kūku gatavošanas meistarklasē. Izcila kūku meistare un izcils krēms.
15.jūl 2020
Sulīgas vasaras ogas jāsteidz baudīt ne vien desertos un kūkās, bet arī lieliskos kokteiļos.
14.jūl 2020
Visparastākās smilšu mīklas cepumi, kas padarīti īpaši ar puķu ziedlapiņām. Izmēģināju rudzupuķes, kliņģerītes, pelargonijas, liepu ziedus - gan svaigus, gan kaltētus. Secināju, ka der abi varianti. Kaltēšanu gan veicu ar gludekli, izgludinot ziedlapiņas starp 2 kārtās ieliktiem papīra dvieļiem. Tā kā liepu ziedi ir gaiši dzelteni, tad uz cepumiem tie prakstiski nebija manāmi.
8.jūl 2020
Vasarā, kad kārojas kāds krēmīgs našķis, šis būs lielisks risinājums ar īsteni latvisku garšu. Jo kas gan latviešu desertu salikumos varētu būt vēl tradicionālāks, kā rupjmaize un dzērvenes? Lūk, brīnišķīgs krēms vasaras gardumam.
4.jūl 2020
Vasarā ir tik brīnišķīgi iebrist dārzā un nogriezt sulīgākos rabarberu kātus, lai no tiem pagatavotu gardu rabarberu-mandeļu kūku. Izmēģini šo gardo recepti!
3.jūl 2020
Pienenes var ne tikai pīt vainagos, bet no tām iespējams pagatavot arī brīnišķīgu medu. Nepieciešams vien dotis pļavā pēc pieneņu ziediem!
2.jūl 2020
Šie produkti parasti mūs kārdina no veikalu plauktiem un saldētavām. Ātri, viegli un garšīgi. Taču tik ļoti neveselīgi. Uzzini, kādas ir iespējamās veselīgās alternatīvas, lai, iespējams, tieši šovasr mainītu savus ēšanas paradumus.
1.jūl 2020
Viegli pagatavojama mohito kokteiļa recepte, kurā vasarīgi vieglā garšā savijas Latvijas zemeņu aromātiskais maigums un atsvaidzinošais piparmētru aromāts, turklāt šī kokteiļa pagatavošanai nevajadzēs bārmeņu kursus vai sertifikātu viesmīlības nozarē – tas ideāli sanāks jebkuram!
30.jun 2020
Šis būs lielisks vasaras našķis kā bērniem, tā pieaugušajiem.
24.jun 2020
Jājautā slavenā pavāra Mārtiņa Rītiņa vārdiem- kas gan var būt labāk par šo? Īpaši, kad aizvadīti svētki un gribas kaut ko vienkāršaku, ar ko palutināt vēderu, šie kartupelīši būs izcila izvēle, kas neprasīs liekas pūles.