RECEPTE: ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika

© Pixabay

Klasisks maltās gaļas, rīsu un maigas, sautētas paprikas apvienojums izdodas ļoti garšīgi.

Sastāvdaļas

  • 100 g rīsu
  • 13 - 15 paprikas
  • 2 - 3 sīpoli
  • 1 - 2 burkāni
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 800 g maltās gaļas
  • Sāls pēc garšas
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • 500 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes krējuma
  • 5 ēdamkarotes tomātu pastas

Pagatavošana

1․ Rīsus novāra pusgatavus, aptuveni 10 minūtes. Atdzesē.

2․ Papriku nomazgā, rūpīgi nogriež augšējo daļu un izņem sēklas.

3․ Sīpolus sīki sakapā, burkānus sarīvē uz smalkas rīves.

4․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns. 4 - 5 minūtes apcep sīpolus, pārkaisa burkānus un gatavo vēl 5 - 7 minūtes. Atdzesē.

5․ Sajauc malto gaļu ar apceptajiem dārzeņiem un rīsiem, pievieno sāli, piparus, rūpīgi samaisa. Pilda paprikā un piesedz ar virsējo daļu.

6․ Ūdeni sajauc ar krējumu, tomātu pastu un sāli.

7․ Vertikāli kārto papriku katlā. Pārlej ar mērci tā, lai tā nosegtu aptuveni divas trešdaļas augstuma.

8․ Uzvāra un sautē ar vāku 30 - 40 minūtes.

Labu apetīti!

CITAS RECEPTES AR PILDĪTU PAPRIKU

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais