RECEPTE: kabaču džems ar aprikozēm un citrusaugļiem

© Pixabay

Lai arī džems pagatavots no dārzeņiem, izdodas salds – gluži kā jebkurš ogu vai augļu ievārījums. Labi garšo ar pankūkām, biezpiena plācenīšiem un plātsmaizēm.

Sastāvdaļas

  • 1 kg nomizotu, notīrītu kabaču
  • 300 g aprikožu
  • 1 citrons
  • 1 apelsīns
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 kg cukura

Pagatavošana

1․ Kabačus nomizo, sagriež vidēja lieluma aplīšos, viegli apsāla un atstāj uz 1 stundu. Nolej šķidrumu, kas izdalījies.

2․ Aprikozes nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni uz 30 minūtēm, nospiež.

3․ No citrona ar rīvīti noņem miziņu. No citrona un apelsīna mīkstuma izspiež sulu.

4․ Samaļ kabačus un aprikozes gaļas mašīnā. Liek katliņā kopā ar cukuru, samaisa.

5․ Ļauj uzvārīties un vāra uz nelielas uguns aptuveni 40 minūtes. Noņem putas no virsas, samaisa.

6․ Pievieno miziņas un sulu, vāra vēl 15 - 20 minūtes.

7․ Liek gatavo džemu sterilizētās burkās un aizvāko. Apgriež otrādi, ietin pledā vai segā un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.

VĒL CITAS INTERESANTAS KABAČU RECEPTES

Virtuvē

Šefpavārs Uģis Veits radījis recepti drosmīgākajiem gardēžiem. Neceptā cepumu siera kūka ar ķiršiem un mājās gatavotiem želejas tārpiem – košs un rotaļīgs deserts Halovīnu noskaņās. Tārpu kūka ne tikai izskatās iespaidīgi, bet arī piedāvā garšām bagātu kombināciju, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus.

Svarīgākais