Izmēģini! Netradicionālās auksto zupu receptes

© Viktorija Kožemjakina

Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt divu netradicionālu, sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes.

Viktorija Kožemjakina

Avokado gaspačo

Sastāvdaļas:

  • mīkstums no 4-5 nogatavinātiem avokado;
  • 4 gurķi;
  • 200 g konservētu turku zirņu;
  • 30 g pētersīļu;
  • sula no 1/2 laima;
  • 1 maza ķiploka daiviņa;
  • ledus;
  • auksts ūdens;
  • 1 tējk. maltā kumīna;
  • sāls, pipari pēc garšas.

Pasniegšanai:

  • 1 nektarīns;
  • 1 gurķis;
  • 1 neliels sarkanais sīpols;
  • olīveļļa un balzamiko mērce rotāšanai.

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas, izņemot produktus pasniegšanai, sablendē līdz viendabīgai masai.
  2. Pievieno ūdeni un ledu tik daudz, cik biezu zupu vēlies.
  3. Pievieno garšvielas.
  4. Gurķi, nektarīnu un sarkano sīpolu sagriez mazos kubiņos un rotā zupu, pielejot klāt nedaudz olīveļļas un balzamiko.

Viktorija Kožemjakina

Kukurūzas aukstā zupa

Sastāvdaļas:

  • 2 kukurūzas vālītes (var izmantot arī 400g konservētas kukurūzas);
  • 1 dzeltenā paprika;
  • 200 g dzelteno tomātu;
  • 1 mazs sīpols;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • ūdens;
  • sauja pētersīļu;
  • sāls, pipari pēc garšas;
  • olīveļļa rotāšanai.

Pagatavošana:

  1. Kukurūzas graudus nogriez no kātiņa, papriku, sīpolu, ķiploku un tomātus sagriez gabalos.
  2. Liec dārzeņus uz nakti ledusskapī.
  3. Atvēsinātos dārzeņus liec blenderī, pievieno ūdeni un sablendē līdz viendabīgai masai.
  4. Pievieno sāli un piparus.
  5. Rotā ar olīveļļu un baudi.

Svarīgākais