Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt divu netradicionālu, sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes.
Avokado gaspačo
Sastāvdaļas:
- mīkstums no 4-5 nogatavinātiem avokado;
- 4 gurķi;
- 200 g konservētu turku zirņu;
- 30 g pētersīļu;
- sula no 1/2 laima;
- 1 maza ķiploka daiviņa;
- ledus;
- auksts ūdens;
- 1 tējk. maltā kumīna;
- sāls, pipari pēc garšas.
Pasniegšanai:
- 1 nektarīns;
- 1 gurķis;
- 1 neliels sarkanais sīpols;
- olīveļļa un balzamiko mērce rotāšanai.
Pagatavošana:
- Visas sastāvdaļas, izņemot produktus pasniegšanai, sablendē līdz viendabīgai masai.
- Pievieno ūdeni un ledu tik daudz, cik biezu zupu vēlies.
- Pievieno garšvielas.
- Gurķi, nektarīnu un sarkano sīpolu sagriez mazos kubiņos un rotā zupu, pielejot klāt nedaudz olīveļļas un balzamiko.
Kukurūzas aukstā zupa
Sastāvdaļas:
- 2 kukurūzas vālītes (var izmantot arī 400g konservētas kukurūzas);
- 1 dzeltenā paprika;
- 200 g dzelteno tomātu;
- 1 mazs sīpols;
- 1 ķiploka daiviņa;
- ūdens;
- sauja pētersīļu;
- sāls, pipari pēc garšas;
- olīveļļa rotāšanai.
Pagatavošana:
- Kukurūzas graudus nogriez no kātiņa, papriku, sīpolu, ķiploku un tomātus sagriez gabalos.
- Liec dārzeņus uz nakti ledusskapī.
- Atvēsinātos dārzeņus liec blenderī, pievieno ūdeni un sablendē līdz viendabīgai masai.
- Pievieno sāli un piparus.
- Rotā ar olīveļļu un baudi.