RECEPTE: maigs ogu pīrāgs somu gaumē

© Pixabay

Maigā meža ogu garša ideāli sader ar krējuma krēmu un drupano mīklu. Deserts izdodas ļoti gards, ja vēlies vari pievienot arī nedaudz kardamonu.

Sastāvdaļas mīklai

  • 100 g sviesta + ieziešanai
  • 100 g brūnā cukura
  • 1 ola
  • 100 g kviešu miltu
  • 100 g rudzu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 šķipsniņa malta kardamona

Sastāvdaļas pildījumam

  • 250 g krējuma
  • 1 ola
  • ¼ tējkarotes kardamona
  • 1 vaniļas ekstrakta
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 250 g ogu pēc vēlēšanās

Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °С. Ieziež cepamo formu ar sviestu.

2․ Ar mikseri sakuļ sasildītu sviestu ar cukuru viendabīgā, gaisīgā masā.

3․ Pievieno sviestam olu un sakuļ vēlreiz. Pieber maisījumam miltus, cepamo pulveri un kardamonu, sajauc viendabīgu, mīkstu mīklu.

4․ Liek mīklu sagatavotā formā, vienmērīgi izklāj ar rokām. Piespiež masu pie trauka apakšas un malām.

5․ Biskvītā vairākas reizes iedur ar dakšiņu. Cel sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes, pēc tam nedaudz atdzesē.

6․ Sajauc krējumu, olu, kardamonu, vaniļas ekstraktu un cukuru. Visu sakuļ ar putojamo slotiņu viendabīgā masā.

Kārto ogas uz biskvīta, pārlej ar krējuma krēmu.

7..Cep sakarsētā cepeškrāsnī 20-30 minūtes, kamēr pildījums sabiezē.

Lai pīrāgu būtu vieglāk sagriezt, atstāj uz 30 - 40 minūtēm istabas temperatūrā.

Izmēģini arī šo melleņu kūkas recepti!

Virtuvē

Virtuves dvieļi ir vieni no visbiežāk lietotajiem palīgiem mājās – ar tiem noslaukām rokas, tīrām virsmas, dažreiz pat izmantojam kā improvizētu karstumizturīgu paliktni. Taču tieši šī daudzveidīgā izmantošana nozīmē, ka dvieļi ātri zaudē svaigumu, sāk slikti ost un reizēm kļūst par baktēriju perēkli. Par laimi, ir daži vienkārši triki, kas palīdzēs tiem kalpot ilgāk un saglabāt tīrību, iesaka “Good Housekeeping”.

Svarīgākais