Gardi gan! Pavisam vienkārša humosa recepte

© Publicitātes foto

Pagatavo veselīgu un gardu uzkodu piknika galdam. Šefpavārs Mārtiņš Sirmais dalās ar savu humosa pagatavošanas recepti!

Humosa un granātābolu kraukšķi

4 porciju pagatavošanai nepieciešams:

  • 150 g rudzu sausmaizīšu ar ķiplokiem;
  • 2 iepakojami humosa;
  • 1/4 citrona sulas;
  • mazliet citrona mizas;
  • 15 svaigas granātābola sēklas.

Pagatavošana:

Sajauc humosu ar citrona sulu un uz smalkās rīves pierīvē nedaudz citrona mizas.

Masu pildi konditorejas maisā un atdzesē.

Sapildi masu kraukšķos un pasniedz ar granātāboliem

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.