RECEPTES: atvēsinošs kafījas smūtijs un kafijas dzērieni

© Pixabay

Tasīte kafijas no rīta, nākamā – pusdienas pārtraukumā, beidzamā – darbdienas noslēgumā. Karstā laikā īpaši piemēroti auksti kafijas dzērieni un pat deserti.

Kafijas dzēriens ar piparmētrām un šokolādi

Sastāvdaļas

  • 300 - 350 ml svaigi pagatavotas kafijas
  • 30 - 50 g melnās šokolādes
  • 3 - 4 ēdamkarotes piparmētru sīrupa vai liķiera
  • 1 bumbiņa krējuma saldējuma
  • Ledus

Pagatavošana

Uzvāra kafiju, kamēr karsta, izkausē šokolādi.

Atdzesē, pievieno pusi saldējuma, sīrupu vai liķieri un ledu.

Masu sablendē.

Pasniedz, rotājot ar saldējumu, rīvētu šokolādi un piparmētru lapiņām.

Var pievienot sasmalcinātu ledu.

Kafijas smūtijs ar banānu

Sastāvdaļas

  • 250 ml svaigi pagatavotas kafijas
  • 1 banāns
  • 250 ml liesa jogurta bez piedevām
  • Šķipsniņa kanēļa
  • 0,5 ēdamkarotes kakao

Pagatavošana

Sablendē banānu kopā ar jogurtu. Pielej kafiju un vēlreiz samaisa. Noslēgumā maisījumam pievieno kakalo un kanēli.

Vasaras kafija ar lavandu aromātu

Sastāvdaļas

  • 100 ml saldā krējuma
  • 1,5 tējkarotes maltas kafijas
  • 100 ml ūdens
  • 1 tējkarote cukura
  • 0,5 tējkarotes kaltētu lavandas ziedu
  • Sasmalcināts ledus

Pagatavošana

Pārlej kafijai aukstu ūdeni un uzvāra, noņem no uguns.

Kafijas dzirnaviņās samaļ cukuru un lavandu.

Maisījumu ieber kafijā, samaisa. Pielej saldo krējumu, sakarsē, bet nevāra.

Tad masu ar mikseri sakuļ viendabīgās, gaisīgās putās, noslēgumā pievieno sasmalcinātu ledu. Var rotāt ar lavandas zariņu.

Izmēģini arī šīs kafijas receptes!

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais