RECEPTE: Vegānu siļķe kažokā

© Privāts arhīvs

Recepte ņemta no raksta "Horens: «Drusciņ badā galva strādā labāk» žurnālā "Vakara Ziņas".

SASTĀVDAĻAS

4-5 vārīti kartupeļi

4 vidējas vārītas bietes

3 vidēji vārīti burkāni

vegānu majonēze

nori lapas

100 g sojas mērce

baklažāns

zīda tofu

PAGATAVOŠANA

Kartupeļus, burkānus un bietes sarīvē, baklažānus sagriež smalkos kubiciņos un apcep uz pannas, līdz tie kļūst mīksti, pievieno smalki sagrieztu nori lapu un 50 g sojas mērces. Uz pannas uzsilda zīda tofu, ar lāpstiņu sadala smalkos gabaliņos, pievieno smalki sagrieztu nori lapu + 50 g sojas mērces.

Klāj cepamtraukā kārtās:

sāk ar kartupeļiem, tos pārziež ar majonēzi un liek virsū veselu nori lapu, tad liek «vegānu siļķi» (baklažānu), pārziež ar majonēzi un liek virsū veselu nori lapu, tad liek bietes, pārziež ar majonēzi. Tālāk kārto «vegānu olas» (zīda tofu), pārziež ar majonēzi un liek virsū veselu nori lapu. Beigās liek bietes, pārziež ar majonēzi.

Vismaz stundu ļauj garšām ievilkties (ideāli, ja kārtojums nostāv ledusskapī visu nakti).

Svarīgākais