RECEPTE: cepts lasis ar siltiem kartupeļu salātiem

© Pixabay

Šī Gordona Ramzija recepte ir tik vienkārša, ka prasa pavisam maz pūļu. Praktiski neko nav jāgriež un jātīra. Laša steiki iznāk zeltaini brūni no ārpuses un sulīgi – vidū. Mērcei lieliski noder trekns un ne pārāk skābs krējums.

Šķiet, receptē nav nekā īpaša, bet garša ir lieliska! No vienkāršiem produktiem izdodas varenas vakariņas.

Sastāvdaļas

  • 4 - 5 jaunie kartupeļi
  • Sāls pēc garšas
  • 1 lauru lapa
  • Daži zariņi timiāna
  • Daži melno piparu graudiņi
  • 1 Šalotes sīpols
  • 1 neliels pušķītis diļļu vai pētersīļu
  • 4 laša filejas ar ādu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 70 krējuma
  • 1 ēdamkarote sīku kaperu
  • 1 citrons

Pagatavošana

1․ Sakarsē ūdeni, liek tajā mazus kartupelīšus. Pievieno sāli, lauru lapu, timiānu un melnos piparus. Vāra, līdz mīksti.

2․ Sīki sakapā sīpolu un zaļumus. Vārītos kartupeļus liek uz virtuves dēlīša, lai tie nedaudz atdzistu.

3․ Sagatavo zivii.

Svarīgi izvēlēties fileju ar ādu, to nevajag nogriezt. Pārkaisa lasi ar sāli.

4․ Uz pannas sakarsē eļļu. Liek gabaliņus ar ādu uz leju. Apcel 4 minūtes no vienas puses, 2 minūtes - no otras.

5․ Sagriež kartupeļus prāvos gabaliņos. Pievieno sāli, sīpolus un zaļumus. Pārlej ar krējumu, pievieno kaperus.

6․ Pasniedz ar siltajiem salātiem!

Izmēģini arī šīs receptes ar lasi!

Virtuvē

Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.

Svarīgākais