Gaspačo ar tomātu sulu. Lieliska alternatīva latviešu aukstajai zupai!

© Pixabay

Šī zupa ir ne tikai garda, bet arī veselīga. Īsts dārzeņu smūtijs! Ir daudz šīs klasiskās receptes variantu. Var mainīt dārzeņu proporcijas, pat pievienot augļus un ogas, piemēram, persikus un zemenes. Ja nedaudz zupas paliek pāri, var to sasaldēt un izmantot mērču pagatavošanai.

Sastāvdaļas

  • 1 liels tomāts
  • 4 nelieli gurķi
  • 1 liela paprika
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • Olīveļļa pēc garšas
  • 500 ml tomātu sulas
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • Dažas šķēlītes maizes
  • Kaltēts baziliks pēc garšas

Pagatavošana

1․ Tomātu un 3 gurķus nomizo. Visus dārzeņus sagriež prāvos gabalos.

2․ Liek dārzeņus blenderī. Ja visi uzreiz nesaiet tajā, sasmalcina pa porcijām. Katrai porcijai pievieno sāli un piparus pēc garšas, 2 ēdamkarotes olīveļļas un nedaudz tomātu sulas.

3․ Lej zupu katliņā.

Pievieno ābolu etiķi. Liek ledusskapī atdzist.

4․ Pa to laiku sagatavo grauzdiņus. Sagriež maizi kubiņos, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar kaltētu baziliku un kaltē cepeškrāsnī, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

5․ Atlikušo gurķi nomizo un sagriež kubiņos.

6․ Zupu pasniedz ar gurķi un grauzdiņiem.

Izmēģini arī šo auksto zupu receptes!

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais