Šī zupa ir ne tikai garda, bet arī veselīga. Īsts dārzeņu smūtijs! Ir daudz šīs klasiskās receptes variantu. Var mainīt dārzeņu proporcijas, pat pievienot augļus un ogas, piemēram, persikus un zemenes. Ja nedaudz zupas paliek pāri, var to sasaldēt un izmantot mērču pagatavošanai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
1․ Tomātu un 3 gurķus nomizo. Visus dārzeņus sagriež prāvos gabalos.
2․ Liek dārzeņus blenderī. Ja visi uzreiz nesaiet tajā, sasmalcina pa porcijām. Katrai porcijai pievieno sāli un piparus pēc garšas, 2 ēdamkarotes olīveļļas un nedaudz tomātu sulas.
3․ Lej zupu katliņā.
Pievieno ābolu etiķi. Liek ledusskapī atdzist.
4․ Pa to laiku sagatavo grauzdiņus. Sagriež maizi kubiņos, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar kaltētu baziliku un kaltē cepeškrāsnī, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
5․ Atlikušo gurķi nomizo un sagriež kubiņos.
6․ Zupu pasniedz ar gurķi un grauzdiņiem.
Izmēģini arī šo auksto zupu receptes!