Šie produkti var iznīcināt svarīgas olbaltumvielas un dehidrēt organismu, bet mūsu āda būs pirmā, kas no tā cietīs, liekot mums ātrāk izskatīties vecākiem.
Ēdienu blogeris Pipars piedāvā recepti mutē kūstošām siermaizītēm, kas garšos kā maziem, tā lieliem. Pieaugušajiem patiks maizīšu ātrais pagatavošanas laiks un veids, kā nemanāmi maizītē paslēpušies spināti, kurus ir tik būtiski iekļaut pašu mazāko ēdienkartē.
Sēņošanas sezona Latvijā, šķiet, ir nepārtraukts process – gaileņu “medības” vasarā plūstoši pāriet beku un baraviku maratonā agrā rudenī. Pareizi pagatavojot sēnes, savas garšas kārpiņas varēsim lutināt visas ziemas garumā. Gadsimtu gaitā cilvēki ir atraduši daudz veidu, kā pagatavot sēnes un uzglabāt tās ziemai.
Viegli salāti, kas neradīs smaguma sajūtu. Atspirdzinošais fenhelis un piparmētra ar augļiem un fetas sieru – savienojums, kas šoruden jāpagaršo katram.
Salāti, kas derēs gan kā uzkoda rudens pārgājiena starplaikos, gan arī kā pilnvērtīgas pusdienas tā noslēgumā. Tā būs lieliska izvēle gan jūras velšu, gan pikantu garšu cienītājiem, kuri vēlas atsvaidzināt jau ierastās ikdienas maltītes ar vēl nebijušām garšu kombinācijām.
Arī Latvijas rudenī nekas neliedz baudīt vakariņas īstā grieķu stilā! Runā, ka, baudot šo maltīti ar aizvērtām acīm, var sajusties kā īstā grieķu tavernā! Viegli un ātri pagatavojami, taču sātīgi salāti baudīšanai saulainā rudens pēcpusdienā.
Šī recepte ies pie sirds visiem saldumu mīļiem, kas vēlas sevi palutināt un pārvērst našķošanos spēcinošā un uzturvielām bagātā uzkodā. Paštaisītais kokosriekstu sviests, kas pēc garšas atgādina “Bounty” batoniņu, ir Paulas mīļākā brokastu recepte, jo to ir ātri pagatavot steidzīgajos rītos, kad nepieciešama veselīga un barojoša maltīte. Indijas riekstu un kokosriekstu sviests lieliski papildinās bagātīgās Fazer auzu doniņas, kas ir īpaši vērtīgs produkts tiem, kas ēd veselīgi un daudz sporto, jo šo doniņu sastāvā ir 100% auzas un nav pievienoti kviešu milti. Šīs maizītes lieliski garšos ar svaigām ogām vai augļiem.
Vasara ir laiks, kad dārzeņi un augļi ir paši gardākie. Gurķis ir neatņemama vasaras garšas sastāvdaļa. Gurķus var lietot uzturā dažādos viedos – sālītus, marinētus, aukstajā zupā, salātos vai svaigus kā uzkodu. Lai palutinātu tavas garšas kārpiņas, Signe Meirāne piedāvā gurķu un mencas maizīšu recepti.
Garda un uzturvielām bagāta ēdienreize, kas neaizņem daudz laika pagatavošanā ir lielisks veids, kā uzturēt sevi labā formā un parūpēties par to, ka dienas laikā uzņemam visas nepieciešamās uzturvielas. Tādēļ fitnesa entuziaste un pavārgrāmatas “Zelta sastāvdaļa” autore Paula Freimane dalās ar vasarīgu recepti, kas noderēs gan ikdienā, gan rīkojot dārza ballīti ar draugiem.