RECEPTE: Vistas fileja franču gaumē - ar āboliem

© Pixabay

Jaunas garšas nianses klasiskajai vistas filejai franču gaumē piešķirs āboli. Gaļa, kas cepta kopā ar sīpoliem, āboliem un sieru iegūst neatkārtojamu aromātu, ko vēl pastiprina ķiploks un muskatrieksts.

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Sastāvdaļas

2 vistas filejas

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

1 tējkarote maltu ķiploku

1 tējkarote malta muskatrieksta

1 - 2 ēdamkarotes augu eļļas

2 sīpoli

2 āboli

50 - 70 g majonēzes

200 g siera

Var pievienot šķipsniņu cukura

Pagatavošana

1․ Vistas fileju sagriež gareniskos gabaliņos. Ietin pārtikas plēvē un izdauza ar virtuves āmuriņu.

2․ Formu izklāj ar cepamo papīru, liek tajā vistu. Katru gabaliņu pārkaisa ar sāli un pipariem, pārkaisa ar ķiploku un muskatriekstu.

3․ Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu, dažas minūtes apcep sasmalcinātus sīpolus. Var viegli pārkaisīt ar cukuru, lai sīpoli karamelizētos.

4․ Ābolus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves.

5․ Uz katra vistas gabaliņa liek sīpolus un ābolus. Virsū izveido majonēzes restīti, pārkaisa ar rīvētu sieru.

6․ Cep aptuveni 25 minūtes 180 °С temperatūrā.

7. Var pasniegt gan kā karstos salātus, gan kā auksto salātu sastāvdaļu - lieliski garšo arī šādā veidā!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS VISTAS FILEJAS ĒDIENU RECEPTES!