Marinētas paprikas ašā recepte

© Pixabay

Šādi marinēta paprika izdodas kraukšķīga, ar izteiktu garšaugu aromātu un nelielu asumiņu.

Sastāvdaļas

  • 6 paprikas
  • 1 sīpols
  • 4 - 5 daiviņas ķiploku
  • Pušķītis zaļumu
  • 700 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1½-2 ēdamkarotes cukura
  • 1½ ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 - 2 lauru lapas
  • 3 krustnagliņas
  • 1 - 2 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

1․ Piparus sagriež garenos gabalos, sīpolu - pusgredzenos, ķiplokus un zaļumus sasmalcina.

2․ Ūdeni uzkarsē kopā ar sāli, cukuru, eļļu, lauru lapu un krustnagliņām. Kad kristāliņi izšķīduši, noņem no uguns un pievieno etiķi.

3․ Sagatavotos piparus un citas sastāvdaļas liek burkā un pārlej ar verdošu marinādi. Pārsedz ar vāku.

4․ Kad šķidrums atdzisis, liek papriku ledusskapī uz diennakti. Pa to laiku vairākas reizes burku sakrata.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS PAPRIKAS MARINĀDES RECEPTES!

Virtuvē

Nesalipuši, gaisīgi rīsi - tā ir ļoti garšīga piedeva mērcei, gaļas ēdieniem vai kā sastāvdaļa dažādās receptēs, tomēr tos pagatavot izdodas ne visiem. Sekojiet šiem Express.co.uk sniegtajiem padomiem, lai iemācītos pagatavot nevainojamus, gaisīgus rīsus!

Svarīgākais