Marinētas paprikas ašā recepte

© Pixabay

Šādi marinēta paprika izdodas kraukšķīga, ar izteiktu garšaugu aromātu un nelielu asumiņu.

Sastāvdaļas

  • 6 paprikas
  • 1 sīpols
  • 4 - 5 daiviņas ķiploku
  • Pušķītis zaļumu
  • 700 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1½-2 ēdamkarotes cukura
  • 1½ ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 - 2 lauru lapas
  • 3 krustnagliņas
  • 1 - 2 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

1․ Piparus sagriež garenos gabalos, sīpolu - pusgredzenos, ķiplokus un zaļumus sasmalcina.

2․ Ūdeni uzkarsē kopā ar sāli, cukuru, eļļu, lauru lapu un krustnagliņām. Kad kristāliņi izšķīduši, noņem no uguns un pievieno etiķi.

3․ Sagatavotos piparus un citas sastāvdaļas liek burkā un pārlej ar verdošu marinādi. Pārsedz ar vāku.

4․ Kad šķidrums atdzisis, liek papriku ledusskapī uz diennakti. Pa to laiku vairākas reizes burku sakrata.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS PAPRIKAS MARINĀDES RECEPTES!

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais