RECEPTE: Marinēti tomāti

© Pixabay

Arī tomātus var marinēt. Turklāt, gatavojot pēc šīs receptes, var iztikt bez gatavā izstrādājuma sterilizēšanas. Pietiks, ja burkas būs ideāli tīras un sterilizētas.

Sastāvdaļas vienai 3 l burkai

  • Tomāti
  • 2,5 ēdamkarotes sāls,
  • 4 ēdamkarotes cukura,
  • 5 krustnagliņas,
  • 10 melno piparu graudiņus,
  • šķipsniņu maltu sarkano piparu,
  • 2 lauru lapas,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 1 ēdamkarote etiķa esences
  • 1 ēdamkarote degvīna.

Pagatavošana

Atlasa vienāda izmēra tomātus - var gan lielākus, gan mazākus, bet tiem jābūt aptuveni vienādiem.

Nomazgā, saliek sterilizētās burkās.

Parasti marinēšanai izvēlas 1 l vai 0,5 l burciņas, bet šai receptei derēs tikai 3 l burkas - kad izmēģināsi, sapratīsi, kāpēc tā.

Pārlej ar verdošu ūdeni, notur 5 - 7 minūtes, nolej šķidrumu katliņā.

Visu uzvāra, uzviršanas brīdī pievieno 1 ēdamkaroti etiķa esences un 1 ēdamkaroti degvīna, šķirdumu ielej atpakaļ burkā, burku aizvāko, apgriež otrādi.

Pēc atdzišanas vēlreiz apgriež otrādi un glabā kā parasti.

Garša izdodas neparasta, sālījums ir gards kā pikants dzēriens. Etiķi nepavisam nejūt!

IZMĒĢINI ARĪ CITAS RECEPTES TOMĀTU MARINĀDEI

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais