Dažādi ēdieni kļūst gardāki, ja tiem pievieno aso mērci. Nepērc čili mērci veikalā, bet pagatavo to pats! Tas nav nemaz tik sarežīģiti!
Tā kā kajēnas pipari ir visai asi, ieteicams uzvilkt cimdus, kamēr tiek tiek apstrādāti.
1. Sākotnēji vajadzēs atbrīvoties no piparos iekšā esošajām sēklām. Ņem nazi, gareniski pārgriez piparu un izņem sēklas. Šo procesu atkārto ar visiem pipariem.
2. Kad sēklas ir izņemtas, liec piparus lielā katlā.
3. Pipariem klāt pievieno sasmalcināto ķiploku.
4. Pipariem un ķiplokiem klāt pievieno etiķi un sāli.
5. Samaisi visas sastāvdaļas un liec tās vārīties. Kad katlā iekšā esošais saturs ir sācis vārīties, uzliec katlam vāku. Atstāj mērci vārīties aptuveni 20 līdz 25 minūtes.
6. Pēc tam ar putu karotes palīdzību no katla izņem ārā piparus, ieliec blenderī un sablenderē tos.
7. Kad pipari ir sablenderēti, pievieno tiem klāt mazliet šķidrumu, kurā tie vārījās. Atkal sablenderē.
8. Ielej sablenderēto mērci katlā, pievieno klāt atlikušo šķidrumu.
9. Mērci būs nepieciešams uzkarsēt.
10. Pēc tam lej mērci burkās un sterilizē jeb karsē tās. Ieliec tās katlā, kurā ir ieliets ūdens. Karsē 10 minūtes. Tas arī viss! Asā čili mērce ir gatava!