Izmēģini! Asās čili mērces recepte taviem ziemas krājumiem

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Dažādi ēdieni kļūst gardāki, ja tiem pievieno aso mērci. Nepērc čili mērci veikalā, bet pagatavo to pats! Tas nav nemaz tik sarežīģiti!

Vajadzēs:

  • 45 gb. kajēnas pipari jeb aptuveni 300 gr.;
  • 2,5 ēd.k. sāls;
  • 3 1/4 tases etiķa;
  • 5 tējk. sasmalcināta ķiploka.

Pagatavošana:

Tā kā kajēnas pipari ir visai asi, ieteicams uzvilkt cimdus, kamēr tiek tiek apstrādāti.

1. Sākotnēji vajadzēs atbrīvoties no piparos iekšā esošajām sēklām. Ņem nazi, gareniski pārgriez piparu un izņem sēklas. Šo procesu atkārto ar visiem pipariem.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Kad sēklas ir izņemtas, liec piparus lielā katlā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Pipariem klāt pievieno sasmalcināto ķiploku.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pipariem un ķiplokiem klāt pievieno etiķi un sāli.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Samaisi visas sastāvdaļas un liec tās vārīties. Kad katlā iekšā esošais saturs ir sācis vārīties, uzliec katlam vāku. Atstāj mērci vārīties aptuveni 20 līdz 25 minūtes.

6. Pēc tam ar putu karotes palīdzību no katla izņem ārā piparus, ieliec blenderī un sablenderē tos.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Kad pipari ir sablenderēti, pievieno tiem klāt mazliet šķidrumu, kurā tie vārījās. Atkal sablenderē.

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Ielej sablenderēto mērci katlā, pievieno klāt atlikušo šķidrumu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

9. Mērci būs nepieciešams uzkarsēt.

10. Pēc tam lej mērci burkās un sterilizē jeb karsē tās. Ieliec tās katlā, kurā ir ieliets ūdens. Karsē 10 minūtes. Tas arī viss! Asā čili mērce ir gatava!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Video recepte

Svarīgākais