Porcijā šāda deserta ir tikai 154 kalorijas un pieci grami ogļhidrātu, tāpēc tas piemērots arī tiem, kuri seko līdzi slaidajai līnijai.
Sastāvdaļas
1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2․ Atdala baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ ar miltiem un vaniļas ekstraktu.
3․ Baltumus kopā ar šķipsniņu sāls sakuļ ar mikseri stingrās putās.
4․ Pakāpeniski pievieno baltumiem 2 - 3 tējkarotes cukura aizvietotāja, sakuļot spīdīgā, viendabīgā masā.
5․ Rūpīgi pa daļām iecilā saputotos baltumus dzeltenumu masā.
6․ Pārliek mīklu koditorejas maisiņā un izspiež garenus cepumus uz pannas, kas izklāta ar cepšanas papīru.
Var izmantot arī speciālas savojardi cepumiem paredzētas formiņas
7․ Cep 15 - 20 minūtes, līdz zeltaini brūni, pēc tam atdzesē.
8․ Krēmam ar mikseri sakuļ sieru un biezpienu viendabīgā, gaisīgā masā, pēc garšas pievieno cukura aizvietotāju.
9․ Atdzisušos cepumus pamērcē espreso un liek dziļā formā, pārsedz ar krēmu. Kārtas atkārto, kamēr pietiek sastāvdaļu.
10․ Tiramisu pārkaisa ar kakao pulveri un liek ledusskapī uz nakti, lai visas sastāvdaļas sasūktos.
Labu apetīti!