Tomātu laiks rit pilnā sparā! Šobrīd, kad tomātu dārzā ir daudz, ir laiks padomāt par to uzglabāšanu ziemai. Daudzi tomātus marinē, liek želejā vai taisa dažādas mērces. Tomēr ir pavisam vienkāršs, ātrs un unikāls veids, kā tos uzglabāt ziemai! Sasaldē tos!
1. Nomazgājiet tomātus un izgrieziet serdi (nepārgrieziet tomātu uz pusēm).
2. Pēc tam tomāta apakšējā daļā iegrieziet X burtiņu.
3. Lieciet uz plīts katlu, kurā iekšā ir ūdens. Sakarsējiet ūdeni, pēc tam katlā ievietojiet tomātus un atstājiet tos tur uz vienu līdz divām minutēm. Dārzeņus pirms saldēšanas ieteicams noblanšēt.
4. Pēc tam tomātus ievietojiet bļodā, kurā ir ledus un auksts ūdens, lai tie strauji atdzistu un būtu vieglāk noņemt miziņu.
5. Brīdi, kad tomāti ir atdzisuši, noņemiet tā miziņu.
6. Sagrieziet tomātus četrās daļās. Ielieciet tos tukšā katlā, mazliet saspiediet un karsējiet, kad tomāti ir sākuši vārīties, nogrieziet karstumu un uz lēnas uguns sildiet tos piecas minūtes.
7. Pēc tam paņemiet plastmasas trauciņus, tajā ievietojiet tomātu masu un lieciet saldētavā.
Šādi tomātus var uzglabāt līdz pat 10 mēnešiem. Lai gardi garšo!