Izmēģini! Sasaldē tomātus ziemai

© pexels.com

Tomātu laiks rit pilnā sparā! Šobrīd, kad tomātu dārzā ir daudz, ir laiks padomāt par to uzglabāšanu ziemai. Daudzi tomātus marinē, liek želejā vai taisa dažādas mērces. Tomēr ir pavisam vienkāršs, ātrs un unikāls veids, kā tos uzglabāt ziemai! Sasaldē tos!

Vajadzēs:

  • tomāti;
  • nazis;
  • dēlītis;
  • katls;
  • ūdens;
  • bļoda;
  • ledus;
  • putu karote;
  • plastmasas trauciņi;
  • zupas kauss.

Process:

1. Nomazgājiet tomātus un izgrieziet serdi (nepārgrieziet tomātu uz pusēm).

Ekrānuzņēmums no bhg.com

2. Pēc tam tomāta apakšējā daļā iegrieziet X burtiņu.

Ekrānuzņēmums no bhg.com

3. Lieciet uz plīts katlu, kurā iekšā ir ūdens. Sakarsējiet ūdeni, pēc tam katlā ievietojiet tomātus un atstājiet tos tur uz vienu līdz divām minutēm. Dārzeņus pirms saldēšanas ieteicams noblanšēt.

Ekrānuzņēmums no bhg.com

4. Pēc tam tomātus ievietojiet bļodā, kurā ir ledus un auksts ūdens, lai tie strauji atdzistu un būtu vieglāk noņemt miziņu.

Ekrānuzņēmums no bhg.com

5. Brīdi, kad tomāti ir atdzisuši, noņemiet tā miziņu.

6. Sagrieziet tomātus četrās daļās. Ielieciet tos tukšā katlā, mazliet saspiediet un karsējiet, kad tomāti ir sākuši vārīties, nogrieziet karstumu un uz lēnas uguns sildiet tos piecas minūtes.

Ekrānuzņēmums no bhg.com

7. Pēc tam paņemiet plastmasas trauciņus, tajā ievietojiet tomātu masu un lieciet saldētavā.

Ekrānuzņēmums no bhg.com

Šādi tomātus var uzglabāt līdz pat 10 mēnešiem. Lai gardi garšo!

Avots

Virtuvē

Gaidot ciemiņus, mēs vēlamies tos iepriecināt un pārsteigt ar dažādiem gardumiem. Nākamreiz pagatavojiet šo recepti - panētu sieru!

Svarīgākais