RECEPTE: Kapātas vistas gaļas kotletītes

© Pixabay

Kotletes izdodas ļoti sulīgas, aromātiskas un diētiskas, jo tiek gatavots bez eļļas.

Sastāvdaļas

  • 500 g vistas filejas
  • 1 paprika
  • 60 g cieta siera
  • ¹⁄₄ pušķītis zaļumu
  • 1 - 2 olas
  • 2 ēdamkarotes cietes
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

1․ Fileju un papriku sagriež mazos kubiņos.

2․ Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Zaļumus sakapā.

3․ Sagatavotajām sastāvdaļām pievieno olas, cieti, sāli un piparus. Rūpīgi samaisa.

4․ Liek malto gaļu ar karotes palīdzību uz sakarsētas pannas, kurai ir pretpiedeguma pārklājums.

5․ Gatavo uz mazas uguns zem vāka aptuveni 7 minūtes no katras puses.

Labu apetīti!

IESKATIES ARĪ KOTLEŠU PAVĀRGRĀMATĀ!

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais