Sulīgi biskvīti ar kanēļa un vaniļas aromātu, riekstiem un rozīnēm, biezs krēmsiera pildījums – ideāla kombinācija! Neticami maigs, gards un oriģināls deserts kļūs par ģimenes iecienītāko, bet draugi lūgs dalīties ar recepti.
Pagatavošanas laiks: 3 stundas
1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Ieziež divas formas ar sviestu (diametrs 22 - 23 cm), apakšā ieklāj apaļu pergamenta gabalu un ieziež arī to. Papīra vietā var viegli pārkaisīt ieziestu formu ar miltiem.
Ja ir tikai viena forma, vienkārši gatavo biskvītus vienu pēc otra.
2․ Apvieno miltus, sodu, sāli un kanēli.
3․ Atsevišķi ar slotiņu sakuļ augu eļļu ar diviem cukura veidiem un vaniļu. Pa vienai iesit olas, rūpīgi samaisot pēc katras olas pievienošanas.
4․ Trīs paņēmienos pieber miltu masu, katru reizi izmaisot ar lāpstiņu vai karoti.
5․ Pievieno rīvētu burkānu, sakapātus riekstus un rozīnes.
6․ Sadala mīklu uz pusēm un liek sagatavotajās formās. Cep 35 - 45 minūtes.
Gatavību pārbauda, iedurot biskvītā zobu bakstāmo: izvelkot uz tā nedrīkst būt redzama jēla mīkla.
7․ Ļauj biskvītiem pastāvēt formā 15 minūtes, pēc tam rūpīgi tos izņem. Noņem papīru, ja tas izmantots, un biskvītus pilnībā atdzesē.
8․ Pirms tortes izveidošanas pagatavo krēmu. Ar mikseri minūti kuļ krēmsieru. Neapstājoties pakāpeniski pieber pūdercukuru. Pielej saldo krējumu un kuļ vēl aptuveni vienu minūti.
9․ Ar krēmu pārziež vienu biskvītu, virsū liek otru un arī pārklāj ar krēmu. Ja vēlies, var ar krēmu pārziest arī tortes sānus. Rotā ar riekstiem.
Izmēģini arī VALRIEKSTU KŪKU UN CITAS TORTES BEZ CEPŠANAS!