4 kafijas dzērienu idejas rudenim

Kā pagatavot kafiju latte ar ķirbi un iegūt rudenīgas garšas? © Pexels

Sekojot baristu trendiem pasaulē, iesakām izmēģināt kādu no četriem kafijas dzērieniem ar rudens garšu, lai ikdienišķo kafijas baudīšanu padarītu interesantāku.

1. Pikantā kafija latte ar ķirbi

Pikantā kafija ar ķirbi (ang. pumpkin spice latte) ir viens no populārākajiem rudens kafijas dzērieniem ASV, kas kļūst arvien vairāk iecienīts arī Latvijā.

Pixabay

2 porcijām vajadzēs:

  • 2 glāzes piena
  • 2 ēdamkarotes ķirbju biezeņa (var izmantot konservētu ķirbju biezeni vai to pagatavot vārot kubiņos sagrieztus ķirbjus līdz tie paliek mīksti un izspiest caur sietu)
  • 1 - 3 karotes cukura (pēc gaumes)
  • Ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • ½ tējkarote garšvielu maisījuma kafijai (kanēlis, ingvers, melnie pipari, krustnagliņas, muskatrieksts, kardamons)
  • Tase stipras kafijas
  • Putukrējums garnēšanai

Katliņā ielej pienu, ķirbju biezeni un pievieno cukuru, silda uz vidējas uguns. Maisījumam
jāuzkarst, bet tas nedrīkst vārīties. Noņem no plīts un iemaisa vaniļu, garšvielas un kafiju.
Mikstūru sadala divās porcijās, garnē ar putukrējumu un uzber šķipsniņu garšvielu.

Resurss: Inspired Taste

2. Kanēļa - kļavu sīrupa latte

Pixabay

2 porcijām vajadzēs:

  • Glāze piena
  • Tase stipras kafijas
  • 1 vai pusotra ēdamkarote kļavu sīrupa
  • ½ karote kanēļa
  • Kanēļa standziņa garnēšanai (pēc izvēles)

Pienu ielej burkā un aizskrūvē vāku, sakrata 10 - 15 sekundes līdz redzamas putas. Noņem vāku un pieskatot uzsilda mikroviļņu krāsnī 45 sekundes vai līdz piens ir karsts un krēmīgs. Katru tasi piepilda ar karstu kafiju līdz pusei. Iemaisa kļavu sīrupu un kanēli. Pa virsu lej uzkarsēto pienu un ar karoti uzliek piena putas. Pārkaisa ar kanēli un pēc izvēles pasniedz ar kanēļa standziņu.

Resurss: Port and Fin

3. Nutellas latte

Pexels

2 porcijām vajadzēs:

  • 3 tējkarotes Nutella šokolādes krēma
  • Putukrējums garnēšanai
  • Tase stipras kafijas
  • Glāze piena
  • Šokolādes skaidiņas garnēšanai (pēc izvēles)

Uz vidējas uguns, neļaujot uzvārīties, karsē pienu un iemaisa Nutella šokolādes krēmu. Ielej kafiju, samaisa un karsē vēl minūti. Salej tasēs, pievieno putukrējumu un apkaisa ar šokolādes skaidiņām.

Resurss: Dinner Table for Five

4. Pikantā vaniļas latte

Pexels

2 porcijām vajadzēs:

  • Glāze ūdens
  • Glāze cukura
  • 3 kardamona pākstis
  • 2 kanēļa standziņas
  • 1 vaniļas pupiņa
  • Muskatrieksts
  • 4 ēdamkarotes maltās kafijas
  • Divas krūzes karsta (bet ne vāroša) ūdens
  • Tase mandeļu piena

Katliņā ielej glāzi ūdens, pievieno cukuru, kardamona pākstis, vaniļas pupiņu, muskatriekstu un uz pusēm pārlauztu kanēļa standziņu. Karsē līdz cukurs izkusis un tad atdzesē līdz istabas temperatūrai. Sīrupu izkāš caur sietu un pārlej burkā. Pagatavo kafiju un uz plīts vai mikroviļņu krāsnī uzkarsē mandeļu pienu līdz tam izveidojas putas. Tasēs ielej vienu vai divas ēdamkarotes sīrupa, pārlej ar kafiju un mandeļu pienu. Ar karoti uzliek piena putas. Pasniedz pārkaisītu ar rīvētu muskatriekstu vai kanēli.

Resurss: Baked Bree

Virtuvē

Rudens ir jaunu zināšanu, eksperimentu un pieredzes laiks. To zina arī raidījuma “Ralfs gatavo” vadītāji Ralfs un Martins Baltskari. Viņi kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo īstenu kārumnieku sapni – brauniju.

Svarīgākais