Sekojot baristu trendiem pasaulē, iesakām izmēģināt kādu no četriem kafijas dzērieniem ar rudens garšu, lai ikdienišķo kafijas baudīšanu padarītu interesantāku.
Pikantā kafija ar ķirbi (ang. pumpkin spice latte) ir viens no populārākajiem rudens kafijas dzērieniem ASV, kas kļūst arvien vairāk iecienīts arī Latvijā.
2 porcijām vajadzēs:
Katliņā ielej pienu, ķirbju biezeni un pievieno cukuru, silda uz vidējas uguns. Maisījumam
jāuzkarst, bet tas nedrīkst vārīties. Noņem no plīts un iemaisa vaniļu, garšvielas un kafiju.
Mikstūru sadala divās porcijās, garnē ar putukrējumu un uzber šķipsniņu garšvielu.
Resurss: Inspired Taste
2 porcijām vajadzēs:
Pienu ielej burkā un aizskrūvē vāku, sakrata 10 - 15 sekundes līdz redzamas putas. Noņem vāku un pieskatot uzsilda mikroviļņu krāsnī 45 sekundes vai līdz piens ir karsts un krēmīgs. Katru tasi piepilda ar karstu kafiju līdz pusei. Iemaisa kļavu sīrupu un kanēli. Pa virsu lej uzkarsēto pienu un ar karoti uzliek piena putas. Pārkaisa ar kanēli un pēc izvēles pasniedz ar kanēļa standziņu.
Resurss: Port and Fin
2 porcijām vajadzēs:
Uz vidējas uguns, neļaujot uzvārīties, karsē pienu un iemaisa Nutella šokolādes krēmu. Ielej kafiju, samaisa un karsē vēl minūti. Salej tasēs, pievieno putukrējumu un apkaisa ar šokolādes skaidiņām.
Resurss: Dinner Table for Five
2 porcijām vajadzēs:
Katliņā ielej glāzi ūdens, pievieno cukuru, kardamona pākstis, vaniļas pupiņu, muskatriekstu un uz pusēm pārlauztu kanēļa standziņu. Karsē līdz cukurs izkusis un tad atdzesē līdz istabas temperatūrai. Sīrupu izkāš caur sietu un pārlej burkā. Pagatavo kafiju un uz plīts vai mikroviļņu krāsnī uzkarsē mandeļu pienu līdz tam izveidojas putas. Tasēs ielej vienu vai divas ēdamkarotes sīrupa, pārlej ar kafiju un mandeļu pienu. Ar karoti uzliek piena putas. Pasniedz pārkaisītu ar rīvētu muskatriekstu vai kanēli.
Resurss: Baked Bree