RECEPTE: Mīkstie ābolu cepumi

© Pixabay

Pagatavo mīkstus, maigus un smaržīgus ābolu cepumiņus, kas rudenī un ziemā atgādinās vasaru. Ja ģimenei garšo mājās cepti gardumi, noteikti gatavo uzreiz divas porcijas.

Ābolus var sarīvēt, bet var arī sagriezt nelielos gabaliņos. Tas piešķirs cepumiem interesantu faktūru un viegl skābumiņu.

Gatavošanas laiks: 45 minūtes

Sastāvdaļas

  • 2 lieli āboli
  • 1¹⁄₂ glāze miltu
  • ¹⁄₂ tējkarote sodas
  • Naža galiņš malta muskatrieksta
  • Naža galiņš malta kardamona
  • Šķipsniņa sāls
  • 150 g sasildīta sviesta
  • ¹⁄₂ glāze cukura
  • 1 ola

Pagatavošana

1․ Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

2․ Apvieno miltus, sodu, muskatriekstu, kardamonu un sāli.

3․ Ar virtuves kombaina palīdzību vidējā ātrumā samaisa sviestu, cukuru un olu viendabīgā masā.

4․ Pievieno ābolus un miltus ar garšvielām, rūpīgi samaisa.

5․ Ar divu ēdamkarošu palīdzību liek cepumus uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai silikona paklājiņu.

Ar vienu karoti paņem nedaudz mīklas, ar otru to nobīda uz pannas.

Starp sagatavēm atstāj nelielu attālumu.

6․ Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 25 minūtes. Seko līdzi, lai cepumi kļūtu zeltaini brūni, bet nepiedegtu.

Izmēģini arī šīs CEPUMU RECEPTES!

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais