Pateicoties bietēm, salāti iegūst košu krāsu, bet ķiploki, mārrutka sakne un lauru lapa piešķir pikantu aromātu.
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
1․ Burkānus un bietes nomizo. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves vai sagriež gredzenos. Bietes sagriež pietiekami lielos, plakanos gabaliņos.
2․ Ķiploku daiviņas pārgriež uz pusēm. Mārrutku sagriež aplīšos.
3․ Sagatavotās sastāvdaļas liek divās sterilizētās 3 l tilpuma burkās. Pievieno lauru lapas un diļļu sēklas.
4․ Kāpostu sagriež prāvos gabalos. Liek burkās.
Kāpostu var likt kārtās ar bietēm un burkāniem.
5․ Ielej katliņā ūdeni, pieber sāli un cukuru. Uzkarsē. Katrā burkā ielej tējkaroti etiķa esences.
6․ Pārlej ar verdošu marinādi, bet ne līdz pašai augšai. Ļauj pastāvēt 2 - 3 minūtes, pēc tam pielej līdz malām.
7․ Aizvāko, apgriež otrādi un ietin. Atdzisušus glabā tumšā, vēsā vietā.
Izmēģini arī šos salātus ziemas krājumiem!