Pavisam vienkāršs triks, kā sasaldēt ogas, lai tās "nesaliptu" kopā

© pixabay.com

Ir sācies ilgi gaidītais ogu laiks, kad dārzā ir iespējams nobaudīt nevienu vien gardumu. Šis ir arī tas brīdis, kad ir jāsāk domāt par gardumu rūpēšanu ziemai. Lai ziemā varētu baudīt paša audzētas ogas, tas daudzi sasaldē. Sasaldējot ogas, pēcāk tās var salipt kopā vai atlaidinot var pārvērsties "putrā". Lai tā nenotiktu un ogas būtu skaistas pēc atkausēšanas, izmēģini pavisam vienkāršu triku!

Vajadzēs:

  • ogas;
  • nazis;
  • paplāte;
  • sviestmaižu maisiņi vai "aizvelkamie" maisiņi (zip-lock);
  • papīra dvielis;
  • caurduris.

Process:

1. Ieliec ogas caurdurī un noskalo tās ar aukstu ūdeni.

2. Ja plāno saldēt, piemēram, zemenes, tad atbrīvojies no kātiņa jeb nogriez zemeņu micīti. Līdzīgi ir ar avenēm, kazenēm. Savukārt jāņogas un upenes atbrīvo no kātiņa.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Pēc tam ogas uzliec uz papīra dvieļa. Virsū ogām uzliec vēl vienu papīra dvieli. Nosusini ogas. Šis process jādara uzmanīgi, lai tās nesaspiestu!

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Paņem paplāti un uz tās izklāj ogas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Ievieto paplāti saldētavā. Kad ogas ir sasalušas, ņem tās ārā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Ievieto ogas maisiņā un liec atpakaļ saldētavā. Tas arī viss!

Šādi ir iespējams sasaldēt ogas, lai tās pēcāk lietojot būtu skaistas!

Avots

Virtuvē

Kad pavasaris mostas ar pilnu sparu, daba piedāvā ne tikai skaistumu acīm, bet arī vitamīniem bagātu pārtiku - savvaļas augi, kurus ikdienā bieži uzskatām par nezālēm, var kļūt par īstiem dārgakmeņiem mūsu virtuvē. Dosimies nelielā pastaigā dabā un savāksim sastāvdaļas vienkāršiem, bet gardiem un veselīgiem pavasara salātiem kopā ar “Allrecipes”.