Kā padarīt gaļu vēl gardāku? Pievieno brūkleņu mērci!

© Pixabay

Pikanta ogu un aromātiska sidra mērce vislabāk sader ar karstām siera uzkodām, sulīgām kotletēm un ceptu gaļu.

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Sastāvdaļas

  • 300 g brūkleņu
  • 100 g brūnā cukura
  • 120 ml ābolu sidra
  • 5 smaržīgie pipari
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 zariņš timiāna
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

1․ Visas sastāvdaļas liek nelielā katliņā. Ļauj uzvārīties un vāra uz mazas uguns 25-30 minūtes, periodiski samaisot.

2․ Kad mērce sabiezējusi, noņem no uguns,

atdzesē un izņem piparus, kanēli un timiānu.

Pēc vēlēšanās sablendē viendabīgākā masā.

Izmēģini arī šīs mērču receptes!

Virtuvē

Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.

Svarīgākais