Kā padarīt gaļu vēl gardāku? Pievieno brūkleņu mērci!

© Pixabay

Pikanta ogu un aromātiska sidra mērce vislabāk sader ar karstām siera uzkodām, sulīgām kotletēm un ceptu gaļu.

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Sastāvdaļas

  • 300 g brūkleņu
  • 100 g brūnā cukura
  • 120 ml ābolu sidra
  • 5 smaržīgie pipari
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 zariņš timiāna
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

1․ Visas sastāvdaļas liek nelielā katliņā. Ļauj uzvārīties un vāra uz mazas uguns 25-30 minūtes, periodiski samaisot.

2․ Kad mērce sabiezējusi, noņem no uguns,

atdzesē un izņem piparus, kanēli un timiānu.

Pēc vēlēšanās sablendē viendabīgākā masā.

Izmēģini arī šīs mērču receptes!

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

Svarīgākais