Kā padarīt gaļu vēl gardāku? Pievieno brūkleņu mērci!

© Pixabay

Pikanta ogu un aromātiska sidra mērce vislabāk sader ar karstām siera uzkodām, sulīgām kotletēm un ceptu gaļu.

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Sastāvdaļas

  • 300 g brūkleņu
  • 100 g brūnā cukura
  • 120 ml ābolu sidra
  • 5 smaržīgie pipari
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 zariņš timiāna
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

1․ Visas sastāvdaļas liek nelielā katliņā. Ļauj uzvārīties un vāra uz mazas uguns 25-30 minūtes, periodiski samaisot.

2․ Kad mērce sabiezējusi, noņem no uguns,

atdzesē un izņem piparus, kanēli un timiānu.

Pēc vēlēšanās sablendē viendabīgākā masā.

Izmēģini arī šīs mērču receptes!

Virtuvē

Virtuves dvieļi ir vieni no visbiežāk lietotajiem palīgiem mājās – ar tiem noslaukām rokas, tīrām virsmas, dažreiz pat izmantojam kā improvizētu karstumizturīgu paliktni. Taču tieši šī daudzveidīgā izmantošana nozīmē, ka dvieļi ātri zaudē svaigumu, sāk slikti ost un reizēm kļūst par baktēriju perēkli. Par laimi, ir daži vienkārši triki, kas palīdzēs tiem kalpot ilgāk un saglabāt tīrību, iesaka “Good Housekeeping”.

Svarīgākais