RECEPTE: Lazdu riekstu kūka

© Viktorija Kožemjakina

Uztura speciālistes Jevgēnijas Jansones gardās kūkas recepte, kas garšos kā lieliem, tā maziem. 

Sastāvdaļas:

Biskvītam

  • 50 ml olīveļļas;
  • 1 ola;
  • 100 g brūnā cukura;
  • 10 ml ābolu vai vīnogu etiķa;
  • 1/2 tējk. sodas;
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera;
  • 160 g kviešu miltu (var izmantot 80 g pilngraudu miltu un 80 g augstākā labuma miltu);
  • 40 g kakao;
  • šķipsniņa sāls;
  • 250 ml paniņu.

Krēmam

  • 250 g maskarpones siera;
  • 250 g grieķu jogurta;
  • 1 ēdamk. medus;
  • 70 g melnās šokolādes;
  • 50 g piena;
  • 100 g grauzdētu lazdu riekstu;
  • 2 ēdamk. cukurniedru sīrupa.

Rotāšanai

  • avenes;
  • bērna iecienītākie saldumi.

Pagatavošana:

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C. Samaisi eļļu ar olu, pielej klāt etiķi un pievieno sodu, pieber masai cukuru, miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli, visu kārtīgi samaisi.

2. Pielej masai paniņas un vēlreiz samaisi.

3. Ietauko veidni (18-24 cm diametrā), ielej tajā biskvīta mīklu un cep aptuveni 40 minūtes. Atdzesē.

4. Ūdens peldē izkausē šokolādi ar pienu, nedaudz atdzesē.

5. Saputo grieķu jogurtu ar maskarpones sieru, sīrupu, šokolādes un piena maisījumu. Rupji sakapā grauzdētus lazdu riekstus un iemaisi tos krēmā.

6. Sagriez izcepto biskvītu gareniski trīs daļās. Kārto biskvīta daļas vienu uz otras, pārklājot katru daļu ar krēmu.

7. Kad visas trīs daļas sakārtotas viena uz otras ar krēmu apsmērē arī kūkas ārējo malu un liec torti ledusskapī vismaz uz 4 stundām.

8. Izrotā kūku ar svaigām ogām un bērna mīļākajiem kārumiem.

9. Baudi atdzesētu.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais