Uztura speciālistes Jevgēnijas Jansones gardās kūkas recepte, kas garšos kā lieliem, tā maziem.
Biskvītam
Krēmam
Rotāšanai
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C. Samaisi eļļu ar olu, pielej klāt etiķi un pievieno sodu, pieber masai cukuru, miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli, visu kārtīgi samaisi.
2. Pielej masai paniņas un vēlreiz samaisi.
3. Ietauko veidni (18-24 cm diametrā), ielej tajā biskvīta mīklu un cep aptuveni 40 minūtes. Atdzesē.
4. Ūdens peldē izkausē šokolādi ar pienu, nedaudz atdzesē.
5. Saputo grieķu jogurtu ar maskarpones sieru, sīrupu, šokolādes un piena maisījumu. Rupji sakapā grauzdētus lazdu riekstus un iemaisi tos krēmā.
6. Sagriez izcepto biskvītu gareniski trīs daļās. Kārto biskvīta daļas vienu uz otras, pārklājot katru daļu ar krēmu.
7. Kad visas trīs daļas sakārtotas viena uz otras ar krēmu apsmērē arī kūkas ārējo malu un liec torti ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
8. Izrotā kūku ar svaigām ogām un bērna mīļākajiem kārumiem.
9. Baudi atdzesētu.