Recepte ņemta no raksta "Horens: «Drusciņ badā galva strādā labāk» žurnālā "Vakara Ziņas".
SASTĀVDAĻAS
3 burkāni
3 nori lapas
marinādei:
5 ēd. k. olīveļļas
6 ēd. k. sojas mērces
1 tējk. melnās sāls «Kala Namah»
1 tējk. galda etiķis
1 tējk. sāls
½ citrona sula
PAGATAVOŠANA
Novāra trīs burkānus (ne pārāk mīkstus), nomizo un gareniski sagriež trīs daļās, pēc tam - 2-3 mm plānās loksnītēs (lai pēc formas izskatās pēc laša gabaliņiem).
Dziļā bļodā liek kārtu ar burkāniem, pārkaisa ar smalki sagrieztu nori lapu (vismaz 3 lapas uz 3 burkāniem), pārlej marinādi un ar rokām kārtīgi apmaisa.
Ļauj garšām ievilkties vismaz 3-4 stundas (ideālā variantā, ja tas nostāv ledusskapī vismaz 12 stundas; ik pa laikam gan vajadzētu apmaisīt).
Pasniedz ar maizīti: uzklāj margarīnu un liek virsū «burkānlasi», smalki sagrieztu sīpolu, citrona gabaliņu un piparus.