RECEPTE: Vegānu "burkānlasis"

© Privāts arhīvs

Recepte ņemta no raksta "Horens: «Drusciņ badā galva strādā labāk» žurnālā "Vakara Ziņas".

SASTĀVDAĻAS

3 burkāni

3 nori lapas

marinādei:

5 ēd. k. olīveļļas

6 ēd. k. sojas mērces

1 tējk. melnās sāls «Kala Namah»

1 tējk. galda etiķis

1 tējk. sāls

½ citrona sula

PAGATAVOŠANA

Novāra trīs burkānus (ne pārāk mīkstus), nomizo un gareniski sagriež trīs daļās, pēc tam - 2-3 mm plānās loksnītēs (lai pēc formas izskatās pēc laša gabaliņiem).

Dziļā bļodā liek kārtu ar burkāniem, pārkaisa ar smalki sagrieztu nori lapu (vismaz 3 lapas uz 3 burkāniem), pārlej marinādi un ar rokām kārtīgi apmaisa.

Ļauj garšām ievilkties vismaz 3-4 stundas (ideālā variantā, ja tas nostāv ledusskapī vismaz 12 stundas; ik pa laikam gan vajadzētu apmaisīt).

Pasniedz ar maizīti: uzklāj margarīnu un liek virsū «burkānlasi», smalki sagrieztu sīpolu, citrona gabaliņu un piparus.