Itāļu virtuves lepnums - tomātu brušeta

© Publicitātes

Tomātu laikā iesakām pagatavot vienu no itāļu virtuves pamatēdieniem - brušetu.

Sastāvdaļas

  • 6 maizes šķēles *
  • 1 - 2 ķiploka daiviņas
  • 2 - 3 šķipsnas sāls
  • * Vislabākā ir dienu veca mājās cepta maize vai itāļu čabatas (ciabata) maize
  • 4 vidēji vai ļoti stingri nogatavojušies tomāti (sīki sagriezti); tiem var izņemt sēklas un mīkstumu
  • 1/2 sarkanā sīpols (sasmalcināts)
  • 1 selerijas kāts (sasmalcināta)
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 1/2 tējkarotes oregano
  • 4-5 lapas sasmalcināta svaiga bazilika un pētersīļu
  • 1/4 tase olīveļļas

*tase - 240 ml

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni grila režīmā vai grilu un uztur samērā augstu temperatūru. Ieliek sagriezto maizi un groza, līdz tā apgrauzdēta zeltainā tonī. Izņem no cepešplīts (vai noņem no grila).

Vidējā lielā bļodā sajauc sasmalcinātus tomātus, sarkano sīpolu, seleriju, sāli, oregano svaigo baziliku un olīveļļu, pasniedz uz svaigi grauzdētas maizes, kas apkaisīta ar sāli un ieberzēta ar ķiploku.

Neliels balzamiko etiķa piliens būs garšīgs papildinājums.

Izbaudiet!

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais