Pagatavo pavisam, ko interesantu! Daudzviet ir nopērkamas burbuļtējas, taču to pavisam viegli var pagatavot arī mājas apstākļos. Izmēģini!
Boba bumbiņas
Katliņā ielej 78 ml ūdeni, pievieno 65 gr brūno cukuru. Liec to visu vārīties.
Kad cukurs ir izkusis, samazini karstumu un pievieno klāt daļu no tapiokas cietes.
Kārtīgi samaisi cukura ūdeni kopā ar tapioka cieti, aptuveni 6 līdz 8 sekundes. Tad noņem katliņu no karstās plīts. Pēc tam pievieno vēl klāt cieti, lai izveidotos mīklas konsistence.
Nepieciešams visu masu kārtīgi izmīcīt, lai tā būtu vienmērīga.
Kad mīkla ir atdzisusi, nepieciešams to sadalīt četrās vienādās daļās.
Pēc tam katru gabalu ar rokām izrullē garā "desā".
Kad tas ir paveikts, sagriez to mazos gabaliņos. Izveido bumbiņas.
Pēc tam bumbiņas ieliec bļodā, kur ir tapiokas ciete un apviļā tās. Lai atbrīvotos no liekās cietes, vari izmantot sietiņu.
Pēc tam ielej katlā ūdeni, uzvāri to un ieber tikko pagatavotās bumbiņas. Vāri tās 30 minūtes. Pēc 30 minūtēm izslēdz plīti un atstāj bumbiņas ūdeni vēl uz 20 līdz 25 minūtēm.
Cukura sīrups
Kaltā ieber 250 gramus brūnā cukura, pievieno 100 ml ūdens. Liec uz plīts vārīties.
Kad brūnais cukurs ir izkusis un sācis vārīties, pēc brītiņa paņem karoti un mazliet ielej šķīvītī, un pārbaudi vai tas ir staipīgs. Ja ir, tad noņem katliņu no plīts un sīrups ir gatavs. Ja nav, tad mazliet vēl pavāri.
Pēc tam sīrupā ieliec iepriekš pagatvotās bumbiņas. Pievieno saldinatāju.
Tēja
Katlā ielej divas tases ar pienu. Karsē to, neuzvāri.
Pēc tam pienam pievieno divas ēdamkarotes melnās tējas. Atstāj tēju ievilkties četras līdz piecas minūtes.
Pēc tam izkās tēju ar sietiņa palīdzību un atstāj to atdzesēties.
Burbuļtēja
Paņem glāzi, ieliec tajā boba bumbiņas, daudzums pēc izvēles. Vari pievienot tējai klāt sīrupu, lai tas iegūtu labāk garšu. Ieliec ledu un pielej klāt melno tēju ar pienu.
Tēja ir gatava! Izbaudi savu burbuļtēju!