Brokoļi ar vistas gaļu un Čedaras sieru

Šī recepte piemērota tiem, kas vasaras vakaros nevēlas pārāk daudz laika veltīt ēdiena gatavošanai.

1 1/2 tase brokoļu

8 šķēlītes vārīta bekona

1 1/2 tase sarīvēta Čedaras siera

1/2 tase saplucināta mocarellas siera

4 vistas krūtiņas

4 ēd. k. sviesta

4 ēd. k. svaigu pētersīļu

sāls un pipari - pēc garšas

*1 tase - 240 g

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C.

Ieeļļo kastroli vai cepamtrauku ar 1/4 kausētā sviesta, pievieno smalki sagrieztu vistas krūtiņu.

Pēc garšas pievieno sāli un piparus, un blanšētus brokoļus. Pārlej ar atlikušo sviestu (kausētu).

Uz brokoļiem virsū liek vārītu bekonu, Čedaras sieru un mocarellas sieru. Cep 35-40 minūtes vai līdz brīdim, kad sacepuma virsiņa kļūst zeltaini brūna.

Pārkaisa ar svaigiem sagrieztiem pētersīļiem.

Virtuvē

Visbiežak, iedomājoties par čia sēklu pudiņu, mēs domājam par saldu uzkodu, desertu vai kaut ko tamlīdzīgu. Bet šīs te pašas sēklas jeb sēklu pudiņu var pagatavot arī sāļā veidā. Izmēģiniet jaunas garšas un pārsteidziet ne tikai savas, bet arī savu tuvāko cilvēku garšu kārpiņas!

Svarīgākais