Recepte keto diētas cienītājiem: puķkāpostu un bekona sacepums

© Publicitātes

Šo recepti iesaka tiem, kas ievēro keto diētu, taču to noteikti var izmēģināt ikviens, ka patīk izmēģināt kaut ko jaunu.

Sastāvdaļas

6 porcijas

  • 1 liels puķkāposts
  • 8 unces krējuma siers
  • 1/2 tase skāba krējuma
  • 1 glāze Čedaras siera
  • 1 glāze Mozzarella siera
  • 1/2 maza sīpola
  • 6 šķēles bekona
  • 1/2 tase sīpola
  • 2 tējk. ķiploku pulvera
  • 2 tējk. paprikas
  • pēc garšas - sāls un pipari
  • pēc vajadzības - izsmidzināmā eļļa
  • (*1 unce - ~ 30 grami)

Puķkāpostu sadala ziedkopās, liek katliņā uz vidējas uguns un vāra 10 minūtes, līdz tās ir mīkstas.

Bekonu atdzesē un smalki sagriež.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 C un ietauko cepamtrauku ar izsmidzināmo eļļu.

Bļodā sajauc krējuma sieru, skābo krējumu, Čedaras sieru, mocarellas sieru, sasmalcinātu sīpolu, ķiploku pulveri un papriku, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Iemaisa puķkāpostu, 1/2 bekona un 1/2 sīpola.

Masu ieliek sagatavotajā cepamtraukā un pārklāj ar atlikušo bekonu.

Cep 20-25 minūtes vai, kamēr siers ir izkusis.

Dekorē ar atlikušo sīpolu.

Labu apetīti!

Svarīgākais