Recepte keto diētas cienītājiem: puķkāpostu un bekona sacepums

© Publicitātes

Šo recepti iesaka tiem, kas ievēro keto diētu, taču to noteikti var izmēģināt ikviens, ka patīk izmēģināt kaut ko jaunu.

Sastāvdaļas

6 porcijas

  • 1 liels puķkāposts
  • 8 unces krējuma siers
  • 1/2 tase skāba krējuma
  • 1 glāze Čedaras siera
  • 1 glāze Mozzarella siera
  • 1/2 maza sīpola
  • 6 šķēles bekona
  • 1/2 tase sīpola
  • 2 tējk. ķiploku pulvera
  • 2 tējk. paprikas
  • pēc garšas - sāls un pipari
  • pēc vajadzības - izsmidzināmā eļļa
  • (*1 unce - ~ 30 grami)

Puķkāpostu sadala ziedkopās, liek katliņā uz vidējas uguns un vāra 10 minūtes, līdz tās ir mīkstas.

Bekonu atdzesē un smalki sagriež.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 C un ietauko cepamtrauku ar izsmidzināmo eļļu.

Bļodā sajauc krējuma sieru, skābo krējumu, Čedaras sieru, mocarellas sieru, sasmalcinātu sīpolu, ķiploku pulveri un papriku, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Iemaisa puķkāpostu, 1/2 bekona un 1/2 sīpola.

Masu ieliek sagatavotajā cepamtraukā un pārklāj ar atlikušo bekonu.

Cep 20-25 minūtes vai, kamēr siers ir izkusis.

Dekorē ar atlikušo sīpolu.

Labu apetīti!

Sākums

Lieldienām tuvojoties, jāsāk domāt par to, kā uzklāt krāšņu svētku galdu, pārlieku daudz netērējoties. Ar nelielu radošu pieskārienu ēdamistabu un visu mājokli var sapost svētkiem, papildinot jau esošās lietas ar dažiem jauniem akcentiem. Jau senāk iegādātais tekstils jaunās kombinācijās var izskatīties gluži svinīgi, bet traukus var saskaņot unikālā harmonijā. Interjera dizainers iesaka fokusēties uz dažādiem akcentiem, teiksim, galda centrālo rotājumu, traukiem un tekstilu, lai Lieldienu galda klājums šogad atšķirtos no iepriekšējiem.

Svarīgākais