Gardu muti! Kā pagatavot rupjmaizes kvasu?

© Kadrs no video

Izrādās, ka kvasu itin viegli ir iespējams pagatavot arī mājas apstākļos. Seko soli pa solim receptei un pagatavo šo gardo dzērienu!

Nepieciešams:

  • melnā maize (450 g);
  • raugs (25 g);
  • cukurs (200 g);
  • rozīnes.

Vispirms maizi sagriež gabaliņos un tad liek krāsnī 220 grādu temperatūrā uz desmit minūtēm.

Kadrs no video

Kadrs no video

Kadrs no video

Pēcāk, kad maizīte atdzisusi, to ieliek bļodā un klāt pievieno rozīnes.

Kadrs no video

Tad bļodā ielej vārītu ūdeni un pievieno raugu, kas sajaukts ar cukuru.

Kadrs no video

Bļodu apsedz ar dvielīti un ļauj kvasam rūgt.

Kadrs no video

Nākošajā dienā šķidrumu lej caur sietiņu un tad liek ledusskapī. Lai garšīgi!

Kadrs no video

Kadrs no video

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais