Šādu dārzeņu maisījumu zupai gatavoju katru vasaru, stāsta saimniece Velta. Šī ir pārbaudīta recepte, bet vari arī ļauties eksperimentiem un izvēlēties savu kombināciju.
Sastāvdaļas
Daudz dažādu zaļumu, piemēram, pētersīļu un diļļu. Pārējos zaļumus saldē atsevišķi.
Lai tevi nemulsina tomātu “piedalīšanās”, to garša saldējot nedaudz mainās, bet vienalga piešķir burvīgu noti ēdienam.
Visu sagriež salmiņos un kubiņos. Burkānus samaļ kombainā uz vidējas rīves, gandrīz kā korejiešu burkāniem, papriku griež salmiņos.
Tomātus un sīpolus sagriež vidējos un sīkos kubiciņos. Zaļumus sakapā. Visu samaisa.
Saliek parastos polietilēna maisiņos un satin “desiņas” - tā vieglāk nolauzt vajadzīgo dārzeņu daudzumu.
Saldēt var arī plastmasas toverīšos, bet no tiem nav sevišķi ērti izņemt porcijas lieluma gabaliņus. Turklāt tie aizņem ievērojami vairāk vietas saldētavā.
Svarīgi! Saldētos dārzeņus pievieno ēdienam, kas jau praktiski gatavs. Ja gatavoju zupu, lieku katlā saldētos dārzeņus, gaidu, kad uzvārīsies un uzreiz izslēdzu uguni. Ja gatavoju otro ēdienu, pielieku dārzeņus, samaisu un pēc pāris minūtēm noņemu no uguns.
Zaļumus var atsevišķi sasaldēt maisiņos “desiņās”. Sagriež, saliek maisiņā un liek saldētavā, pēc tam šo desiņu viegli nolauzt.
Labu apetīti!
Dārzeņus zupai var sagatavot arī pēc šīs receptes!