RECEPTE: pašcepti eklēriņi ar vārīto krēmu un zemenēm

© Pixabay

Eklērus var pildīt ar visdažādākajiem krēmiem. Šoreiz piedāvājam šādu - vieglu un vasarīgu - varinatu.

Sastāvdaļas

10 porcijām

Vārītajam krēmam

  • 100 g cukura
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • Šķipsniņa sāls
  • 475 g piena
  • 2 olas dzeltenumi
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Mīklai

  • 100 g sviesta
  • 1 glāze ūdens
  • 1 glāze miltu
  • Šķipsniņa sāls
  • 4 olas

Pagatavošana

Krēms

Mazā katliņā sajauc cukuru, miltus un šķipsniņu sāls. Pielej pienu nelielām porcijām, kamēr izveidojas viendabīga masa.

Ļauj uzvārīties uz vidējas uguns, pastāvīgi maisot. Vāra 60 sekundes, pēc tam pielej nelielu daudzumu pie 2 sakultiem olas dzeltenumiem (lai dzeltenumus sasildītu) un samaisa.

Pārliek dzeltenumus katliņā un vāra uz mazas uguns, pastāvīgi maisot, kamēr uzvirst.

Noņem no uguns, pievieno vaniļu.

Apsedz un pilnībā atdzesē ledusskapī.

Maizītes

Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 C.

Katliņā līdz vārīšanās temperatūrai uzkarsē sviestu un ūdeni. Kopā izsijā miltus un šķipsniņu sāls un ievieno verdošajam maisījumam.

Enerģiski maisa, kamēr maisījums sāk savilkties mīklā.

Noņem no ūdens, atdzesē pāris minūtes, pēc tam pievieno olas, pa vienai, maisot pēc katras olas pievienošanas.

Ar 2 karotēm liek uz pannas, kas izklāta ar pergamentu, vai izspiež ar konditorejas maisiņu ar uzgali.

Cep 10 minūtes iepriekš līdz 230 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, pēc tam samazina temperatūru līdz 200 grādiem un cep vēl 25 minūtes vai kamēr bulciņas kļūst zeltainas, bet ne brūnas.

Atdzesē, tikai pēc tam pārgriež uz pusēm, piepilda ar aukstu vārīto krēmu un pārsedz ar otru pusīti.

Ja vēlas, var rotāt ar kausētu šokolādi un pūdercukuru, zemenēm vai citām ogām pēc izvēles.

Izmēģini arī šīs receptes!

Svarīgākais