Arvien biežāk tik runāts par cukura un balto miltu kaitīgumu veselībai, tāpēc pārbaudām, vai iespējams pagatavot kūku bez šīm sastāvdaļām, vienlaikus saglabājot tekstūru un nezaudējot garšu. Šoreiz, iedvesmojoties no katogēnā uztura jeb keto receptēm, testa nolūkos izvēlamies visiem pazīstamo siera kūku un eksperimentējam ar sastāvdaļām, aizstājot baltos miltus un cukuru.
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.
Gatavo pamatni: izkausētu sviestu samaisa ar sausajām pamatnes sastāvdaļām, rūpīgi samaisa un vienmērīgi izklāj pa cepamās formas virsmu (izmantojam ar sviestu ieziestu cepamo formu 28 cm diametrā).
Gatavo pildījumu: krēmsieru, olas un saldinātāju rūpīgi sajauc, veidojot viendabīgu masu. Šajā posmā papildus garša vai smaržai var pievienot, piemēram, vaniļas ekstraktu, ruma aromatizētāju vai ko citu pēc saviem ieskatiem. Ielej formā pāri pamatnei.
Kūku cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes, atdzesē un dekorē ar ogām, augļiem utt. vai ēd tāpat.
Kūka nekāda diētiskā gan nebūs - dalot kūku 8 gabalos, ar vienu gabalu, atkarībā no izvēlētā sviesta un krēmsiera, tiks apēstas aptuveni 475 kilokalorijas (tai skaitā 16g olbaltumvielu, 43g tauku un 7g ogļhidrātu).
Kūka ir gana salda.
Visticamāk, nezinātājs nepateiks, ka kūkā nav izmantots cukurs.
Kūkas pamatne, pateicoties mandeļu miltiem, nav sausa.
Iespējams, pat garšīgāka un ar labāku konsistenci, nekā izmantojot ierastās pagatavošanas metodes.