Tāpat kā gurķus arī tomātus var ātri iesālīt tā, lai būtu ēdami jau nākamajā dienā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tomātiem izņem vidu, apkaisa ar sāli, vidū pilda sakapātas garšvielas. Kārto traukā un pārlej ar sālījumu. Gatavi pēc 24 stundām!
Pildījumam: zaļumi un ķiploki vai arī zaļumi, ķiploki un kāposti. Garšas dažādībai var pievienot arī sīpolus.
Asākai garšai pievieno svaigu čili piparu.
Viens no ātrākajiem veidiem, kā ātri iesālīt tomātiņus mājas apstākļos ir visparastākā plastmasas maisiņa izmantošana. Gatavi ātrāk nekā klasiskās marinādes!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lai ātri pagatavotu sālītus tomātus, jāizvēlas vienāda izmēra augļi, vēlams arī vienas šķirnes, lai būtu gatavi vienā laikā.
Parasti gatavi tomāti iesālās 2 diennaktīs, var sālīt arī zaļus tomātus, bet tad jāgaida 4 diennaktis.
Tomātus nomazgā, nogriež galiņus, saliek maisiņā. Pievieno ķiplokus pēc vēlēšanās, aptuveni 1-2 galviņas.
Sasmalcina dilles vai sausos diļļu ziedus. Lieliski der abi varianti. Zaļumi nav tik cieti, kā kāti, bet sēklas - ļoti smaržīgas.
Pievieno sāli un cukuru. Aizsien maisiņu un sakrata tajā tomātus.
Ieliek vēl vienā maisiņā un noliek siltā vietā, laiku pa laikam sakratot.
Pēc pāris dienām gatavi ļoti gardi, pikanti mazsālīti tomātiņi ar ķiplokiem un dillītēm.
Izmēģini arī šīs mazsālītu dārzeņu receptes!