Universāla recepte dārzeņu marinēšanai

© Pixabay

Šī marinādes recepte noderēs visdažādāko dārzeņu marinēšanai.

Sastāvdaļas

  • 1 vidējs sīpols, sagriezts gabalos
  • 1 - 2 sagrieztas ķiploka daiviņas
  • 5 - 8 melno piparu graudiņi
  • Diļļu kāti, sagriezti
  • 2 - 3 krustnagliņas
  • 5 lauru lapas
  • 0,5 l ūdens
  • 4 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 4 tējkarotes cukura
  • 2 tējkarotes sāls

Marinētu dārzeņu pagatavošana

Visas marinādes sastāvdaļas, izņemot sāli, cukuru un etiķi, liek burkas apakšā.

Virsū kārto dārzeņus.

Pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm.

Ūdeni nolej, izmanto marinādes pagatavošanai, pievienojot sāli, cukuru un etiķi.

Kad marināde uzvārījusies, to lej atpakaļ burkās.

Burkas aizvāko, apgriež otrādi, ietin segā un ļauj atdzist. Glabā tumšā vēsā vietā.

Izmēģini arī šīs receptes!



Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais