Grieķu salāti: klasiskā versija un recepte ar lasi

© pixabay

Tradicionālos grieķu salātus ir ļoti viegli pagatavot. Galvenais noteikums – izmantot tikai kvalitatīvus un svaigus produktus.

Klasisko grieķu salātu sastāvdaļa:

  • 2-3 tomāti
  • 1 gurķis
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • Dažas ēdamkarotes Extra Virgin olīveļļas
  • 6-8 gab. Kalamatas olīvu
  • 100 g fetas siera
  • Sāls pēc garšas
  • 1-2 tējkarotes kaltēta oregano

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas jāsagriež prāvos gabalos - mazi kubiņi varbūt arī izskatās skaistāk, bet attālina salātus no “oriģināla”.

Tomātus sagriež uz pusēm, pēc tam prāvos gabalos.

Gurķi nomizo, sagriež biezās ripiņās.

Sīpolu nomizo, sagriež uz pusēm, sagriež pusgredzenos, pēc tam atdala tos ar rokām.

Grieķu salātu īpatnība ir arī tā, ka sastāvdaļas netiek sajauktas.

Tomātus un gurķus liek salātu traukā un pārlej ar eļļu. Eļļu labāk netaupīt, jo tā sniegs labu garšu.

Virsū kārto sīpolus un olīvas.

Tradicionālajā receptē fetu negriež kubiņos un nesasmalcina.

No siera nogriež 1-2 lielus, taisnstūrveida gabalus, aptuveni 1 cm biezus, un liek uz dārzeņiem.

Tad pārkaisa ar sāli, pārlej ar olīveļļu un pārkaisa ar kaltētu oregano. Sāli nevajag daudz, jo olīvas un feta ir samērā sāļi.

Grieķu salātus pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, tiem nav jānostāvas.

Parasti pasniedz ar maizi, ko mērcē salātu eļļā un dārzeņu sulā.

pexels.com

2. Grieķu salāti ar lasi

Tradicionālajām sastāvdaļām visbiežāk pievieno papriku, lapu salātus, maltus melnos piparus un citrona sulu. Fetas vietā var izmantot brinzu, tofu vai mocarellu.

Papildus sieram vai pat siera vietā var pievienot apceptu gaļu, piemēram, liellopa gaļu vai vistu, tāpat arī ceptu zivi, visbiežāk izvēlas lasi.

Gaļas vai zivs fileju var likt uz salātiem tāpat kā fetas sieri vai arī sagriezt gabaliņos.

pexels.com

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS SALĀTU RECEPTES!

Svarīgākais