EKSPERIMENTS: sālīti gurķīši divās stundās

© Lifehacks.lv

Gurķis ir nepārspējama uzkoda - vai tas būtu uz sviestmaizes, salātos ar dillēm vai ar kopā ķiploku mērcīti kā uzkoda nelielās svinībās vai atpūšoties pie TV. Šoreiz izmēģinām recepti, kas sola sālītus gurķīšus jau pēc divām stundām!

Lifehacks.lv

Receptei nepieciešams:

  • pieci īsie gurķīši

  • sauja sagrieztu diļļu

  • tējkarote sāls

  • pustējkarote cukura

  • 2-3 daiviņas ķiploku

Vēl:

  • vesels parastais plastmasas maisiņš vai speciālais maisiņš pārtikas uzglabāšanai

Gurķīšus nomazgā, bet nemizo. Tad nogriež abus gurķa galiņus / Lifehacks.lv

Katru gurķi sagriež četrās vienādās daļās / Lifehacks.lv

Gurķīšus ieliek izvēlētajā maisiņā / Lifehacks.lv

Pievieno sauju diļļu / Lifehacks.lv

Nomizo ķiploku daiviņas un ar spiedi saspiež vai smalki sakapā ar nazi / Lifehacks.lv

Pievieno sāli un cukuru / Lifehacks.lv

Kad visas garšvielas pievienotas, maisiņu aizsien / Lifehacks.lv

Visu kārtīgi samaisam, sakratam, lai dilles un garšvielas apņem visas gurķu šķēlītes

Tad maisiņu ar gurķiem liek ledusskapī, kur to tur divas stundas / Lifehacks.lv

Secinājumi:

  • Neturot gurķu šķēlītes maisiņā ilgāk par divām stundām un tās nogaršojot, var secināt, ka tās patiesi ir iesālījušās un labi jūtama arī ķiploku garša.
  • Divas stundas ir pietiekami tiem, kuri nav lieli sāls cienītāji. Notestējot gurķīšus tiem, kuriem garšo sāļākas lietas, tika secināts, ka viņi labprāt vēlētos, lai gurķīši maisiņā būtu pastāvejuši ilgāk.
  • Šķēlītes ir kraukšķīgas un stingras. Ja plāno tās sālījumā turēt ilgāk, ņem vērā, ka tās paliks mīkstākas un kraukšķīgums pazudīs.

Eksperiments

Zemesriekstu sviestu var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. To var pievienot klāt putrām, gatavot saldos ēdienus (cepumos, saldējumā, kūkās u.c.), dažādas mērces un pat pievienot klāt smūtijiem. Veikalos šis sviests mēdz būt visai dārgs, maciņam draudzīgāk būs, ja to pagatavosiet mājās pats!