3 gardas ledus tējas receptes, tveicīgajām vasaras dienām

© pixabay.com

Karstajās vasaras dienās, lai atveldzētos lielisks palīgs būs gardas un vienkārši pagatavojamas ledus tējas. Izmēģini un atrodi savu iecienītāko šīs vasaras ledus tēju!

Ekrānuzņēmums no thespruceeats.com/MAIKA 777 / Getty Images

1. Arbūza ledus tēja

Vajadzēs:

  • 6 tējkarotes melnās tējas;
  • 3 glāzes verdoša ūdens;
  • 3 glāzes ar ledu;
  • 1/6 vai 1/4 daļa arbūza;
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas;
  • 1 ēdamkarote cukura;
  • 1 zariņš piparmētras + lapiņas dekorēšanai.

Pagatavošana:

  1. Uzvāri ūdeni. Pēc tam tējkannā ieliec melno tēju, piparmētru . Atstāj tēju ievilkties uz piecām minūtēm. Pēcāk nokās to, lai tēja būtu dzidra un bez lapiņām. Atstāj tēju atdzesēties, vari to ielikt ledusskapī vai saldētavā, lai paātrinātu procesu.
  2. Kamēr tēja atdzesējas, liec traukā visas pārējās sastāvdaļas un sablenderē tās kopā (izņemot ledu).
  3. Kad tēja ir atdzesēta, ta pievieno klāt iepriekš sablenderēto masu un ledus gabaliņus.

Ekrānuzņēmums no thespruceeats.com/Tina Burdiashvili / Getty Images

2. Gurķu - piparmētru ledus tēja

Vajadzēs:

  • 8 tases zaļās tējas;
  • 1/2 tases sagriezta, nomizota sablenderēta gurķa;
  • 1/4 tases smalki sagrieztas piparmētru lapiņas;
  • 1/4 tases laima sulas;
  • saldinātājs pēc izvēles, piemēram, cukurs vai stēvija;
  • gurķu šķēlītes dekorēšanai (nav obligāti);
  • ledus.

Pagatavošana:

  1. Lielā krūzē vai krūkā sajauc kopā zaļo tēju, gurķu biezeni, piparmētru lapiņas, laima sulu un izvēlēto saldinātāju.
  2. Kad visas sastāvdaļas sajauktas, atstāj dzērienu atdzesēties, piemēram, ledusskapī;
  3. Kad dzēriens ir atdzesēts, pēc ieskatiem varat to izkāst, lai tajā nebūtu biezumi (šis solis nav obligāts);
  4. Ielej ledus tēju glāzē, pievieno ledu un baudi to!

Ekrānuzņēmums no thespruceeats.com/The Spruce

3. Taizemiešu ledus tēja

Vajadzēs:

  • 2 ēdamkarotes melnās tējas;
  • 1 gabalu zvaigžņu anīsu;
  • 2 gabalus kardamona;
  • 1/2 kanēļstandziņas (nav obligāti);
  • tamarinda pulveri (nav obligāti);
  • 1/8 daļu no vaniļas pākstī esošajām pupiņām (nav obligāti);
  • 1/4 ēdamkarotes mandeļu ekstrakta (nav obligāti);
  • 1 glāzi verdoša ūdens;
  • 1 ēdamkaroti cukura;
  • 1 ēdakaroti iebiezinātā piena;
  • 2 tējkarotes augu piena;
  • ledus.

Pagatavošana:

  1. Verdošajā ūdenī ieliec izvēlētās garšvielas. Atstāj tās ievilkties uz piecām minūtēm.
  2. Kad ir pagājušas piecas minūtes, izkās tēju no biezumiem.
  3. Pēc tam pievieno tējai klāt cukuru un kondensēto pienu, samaisi.
  4. Ieliec glāzē ledu, pievieno klāt sagatavoto tēju.
  5. Pievieno klāt tējai augu pienu un baudi atspirdzinošo dzērienu!