EKSPERIMENTS: Mājās gatavotas dzērvenes pūdercukurā valsts svētkiem

© Lifehacks

Dzērvenes ļoti piestāv valsts svētkiem. Nolēmām izmēģināt mājās paši pagatavot slavenās dzērvenes pūdercukurā.

Vajadzēs:

  • 200 gramus dzērveņu;
  • 2 krūzes cukura;
  • 400 mililitrus ūdens;
  • pūdercukuru.

Lifehacks

Process:

Vispirms aukstā ūdenī noskalo dzērvenes.

Katlā ielej 400 mililitrus ūdens un tam pievieno 2 glāzes cukura. Katlu liek vārīties. Kad ūdens sāk uzmest pirmos burbuļus, katlu ņem nost no uguns.

Lifehacks

Katlā ieber dzērvenes.

Dzērvenes šķidrumā ievieto noslēdzamā traukā. Tā kā izmantoju katlu ar vāku, tad atstāju dzērvenes mērcēties katlā.

Trauku ievieto uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā dzērvenes nokāš.

Lifehacks

Uz šķīvja izber pūdercukuru un tajā apviļā dzērvenes, kuras sīrupā kļuvušas lipīgas. Dzērvenes ievieto glītā trauciņā un patur ledusskapī.

Lifehacks

Šī būs ne tikai garda uzkoda, bet arī lielisks dekors svētku kūkām.

Lifehacks

Secinājumi:

  • Protams, vizuālā izskata ziņā rezultāts krasi atšķiras no veikalā pirktajām, bet tas bija gaidāms.
  • Dzērvenes rezultātā iznāca ļoti saldas. Tas gan šķita pluss, jo šādi tās eksperimenta veicējai garšo labāk.
  • Pagatavošanas process nav sarežģīts, tomēr nedaudz laikietilpīgs, jo ērtāk ir katru dzērveni atsevišķi apviļāt pūdercukurā, citādi viss salīp. Taču rezultāts ir ļoti gards.

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.