Dzērvenes ļoti piestāv valsts svētkiem. Nolēmām izmēģināt mājās paši pagatavot slavenās dzērvenes pūdercukurā.
Vispirms aukstā ūdenī noskalo dzērvenes.
Katlā ielej 400 mililitrus ūdens un tam pievieno 2 glāzes cukura. Katlu liek vārīties. Kad ūdens sāk uzmest pirmos burbuļus, katlu ņem nost no uguns.
Katlā ieber dzērvenes.
Dzērvenes šķidrumā ievieto noslēdzamā traukā. Tā kā izmantoju katlu ar vāku, tad atstāju dzērvenes mērcēties katlā.
Trauku ievieto uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā dzērvenes nokāš.
Uz šķīvja izber pūdercukuru un tajā apviļā dzērvenes, kuras sīrupā kļuvušas lipīgas. Dzērvenes ievieto glītā trauciņā un patur ledusskapī.
Šī būs ne tikai garda uzkoda, bet arī lielisks dekors svētku kūkām.