Gardais grūbu un ķirbja sacepums

© Publicitātes foto

Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne dalījusies ar sacepuma recepti, kura ir ļoti piemērota rudens sezonai.

(1 h 30 min, 4 personām)

Sastāvdaļa:

  • 200 g pērļu grūbu
  • 500-700 ml dārzeņu buljona
  • 2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 2 tējk. rozmarīna lapiņu
  • 400 g riekstu ķirbja 5 mm šķēlēs
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 40 g sakapātu mandeļu

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Keramiskā traukā ber grūbas, pielej 500 ml buljona, pievieno sāli, piparus, pusi rozmarīna un ķiploku.

Samaisi un liec krāsns vidējā daļā uz 30 minūtēm. Tad izņem trauku no krāsns, liec virsū ķirbi, uzber pārējo rozmarīnu, piparus un riekstus. Ja šķidrums ir pilnībā iztvaikojis, pielej vēl 200 ml.

Liec atpakaļ krāsnī uz vēl 30-40 minūtēm. Kad gatavs, pasniedz, katrai grūbu un ķirbju porcijai uzlejot 1 tējkaroti linsēklu eļļas. Ja vēlies, vari pievienot arī dīgstus.

LV Blogeri

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!

Svarīgākais